Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rezervistul a fost mâna dreaptă a lui Nicuşor Niculae Colţan a atacat recalcularea pensiei

ro

22 Jan, 2011 00:00 3079 Marime text

4_coltan_-_grade_militare.jpgPrintre militarii de carieră care au atacat recalcularea pensiilor prevăzută de HG nr. 735/2010 se numără şi un personaj care a făcut ceva vâlvă în presa Constanţei.

Este vorba despre rezervistul Niculae Colţan, fost angajat al Consiliului Judeţean Constanţa. Colţan s-a numărat printre militarii care au atacat, la Curtea de Apel Bucureşti, HG nr. 735/2010 privind recalcularea pensiilor militarilor, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor publici din sistemul administraţiei penitenciarelor.
Prin sentinţa civilă nr. 4913/6.12.2010, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea dispunând suspendarea HG nr. 735/2010 până la pronunţarea instanţei de fond.
Reamintim că bucureşteanul Niculae Colţan a venit la Constanţa în 2008, fiind angajat în funcţia de inspector de specialitate la cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Aşadar, a fost ca şi mâna dreaptă a şefului CJC. În 2009, el a fost avansat în funcţia de consilier superior în cadrul instituţiei judeţene conduse de Constantinescu.

Avea pensie lunară de 3.750 de lei

După cum aflăm din declaraţia de avere depusă de către Niculae Colţan în 2008, el nu se încadrează în categoria militarilor cu pensii de până în 3.000 de lei, având un venit anual din pensie de 45.000 de lei, adică o pensie de 3.750 de lei pe lună. El a părăsit CJC în 2010, alegând pensia de militar în locul salariului oferit de CJC, al cărui cuantum nu l-a precizat de altfel în niciuna dintre declaraţiile sale de avere postate pe site-ul CJC.

Firma fratelui s-a înfruptat din banii judeţului

Pentru cei care nu-şi mai amintesc prea multe detalii despre Niculae Colţan, precizăm că acesta este nimeni altul decât fratele afaceristului Ion Colţan, patronul firmei care deţine SC Expertissa SRL Constanţa, societate care a furnizat către CJC-ul condus de Constantinescu echipamente IT - tehnică de calcul şi echipamente periferice - în valoare de milioane de euro, pentru dotarea unităţilor de învăţământ din judeţ. Reamintim că Niculae Colţan şi-a adus şi fiica, pe Simona Colţan, pentru scurt timp sub aripa CJC. Cariera acesteia s-a încheiat însă odată cu decizia tatălui de a se întoarce la Bucureşti. De precizat că Niculae Colţan a beneficiat şi de locuinţă de serviciu pusă la dispoziţie de CJC, pe perioada şederii la Constanţa locuind într-una dintre garsonierele cu tarif social, de aproximativ 100 de lei pe lună, din vestitul Bloc L4, din aleea Magnoliei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii