Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:14 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, în audienţă la parlamentarii PSD

ro

22 Feb, 2020 00:00 2456 Marime text

Deputatul George Vişan şi senatorul Ștefan Mihu i-au primit în audienţă pe reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa. Aceştia au solicitat celor doi parlamentari PSD respingerea în Parlament a OUG 51/2019, măsură care poate asigura ca transportul elevilor să se desfăşoare în condiţii normale, independent de dorinţa operatorilor de transport de a se orienta doar către profit.
 
Cei doi parlamentari constănţeni au precizat că îşi vor concentra toate eforturile pentru implementarea unor măsuri sociale care să asigure accesul la şcolarizarea elevilor prin respectarea dreptului la educaţie gratuită în general şi prin asigurarea decontării integrale a  costurilor de transport în special.
 
Pentru reducerea ratei de abandon şcolar şi pentru a evita procesul de decontare a cheltuielilor de transport intrajudeţean, care este unul anevoios şi birocratic, s-a propus subvenţionarea directă a cheltuielilor de navetă.
 
Parlamentarii social-democraţi au dat asigurări că în forul legislativ vor milita pentru aplicarea unor măsuri corecte şi necesare pentru a garanta un transport facil pentru elevi.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii