Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:52 25 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Remus Negoi (USR PLUS) - „Îmi doresc ca Bisericuțele de Cretă de la Murfatlar să intre de pe lista indicativă UNESCO, în Patrimoniul Mondial"

ro

21 Sep, 2021 00:00 2212 Marime text


⦁ Senatorul USR PLUS de Constanța, Remus Negoi, membru în Comisia de Cultură, a vizitat Ansamblul Rupestru de la Murfatlar
⦁ Recent, Consiliul Județean a demarat proiectul de conservare, protejare și punere în valoare a obiectivuluiSenatorul USR PLUS de Constanța, Remus Negoi, membru în Comisia de Cultură, a vizitat Ansamblul Rupestru de la Murfatlar împreună cu alesul județean USR PLUS, Carmen Dumitrescu și cu Gabriel Custurea, doctor in istorie în cadrul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

„În urma vizitelor pe care le-am făcut cu vicepreședintele CJC, Petre Enciu, în primăvară, am constatat că lucrurile încep să se miște.
Demararea proiectului de conservare, protejare și punere în valoare a obiectivului este un lucru extraordinar.

Mai departe, îmi doresc ca Bisericuțele de Cretă de la Murfatlar să intre de pe lista indicativă UNESCO, în Patrimoniul Mondial.

Ansamblul Rupestru este însă foarte fragil şi este important ca toți factorii abilitați să ia măsuri pentru limitarea degradării acestui sit.

Există disponibilitate din partea Consiliului Județean Constanța, din partea Primăriei Murfatlar, dar și din partea Comisia parlamentara UNESCO, din care fac parte, și se realizează toate demersurile pentru ca acest obiectiv să fie inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO", susține senatorul.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Vicepreședintele Consiliului Județean, Petre Enciu, a semnat contractul de proiectare pentru conservarea și punerea în valoare a ansamblului rupestru de la Murfatlar
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii