Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacția USR după atacul lui Chițac. „Până şi consilierii din propriul său partid s-au opus proiectelor sale aberante”

ro

05 Jun, 2022 09:44 1414 Marime text

 
  • Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a acuzat USR Constanța că îi boicotează mandatul.
 
Iată mesajul transmis de Dumitru Caragheorghe, președintele USR, după atacul primarului Chițac.
 

 
În accepţiunea domnului Vergil Chiţac, o alianţă electorală presupune ca toată lumea să se facă preş şi să răspundă „drepţi!“ la apelul dumnealui. Domnul primar încă nu s-a prins că nu se află într-o unitate militară, ci într-o administraţie locală ce trebuie făcută, în primul rând, având ca scop principal interesele constănţenilor.
 
Una e să faci opoziţie politică şi alta e să te opui unor proiecte ce în mod evident sunt împotriva voinţei şi intereselor constănţenilor. Ceea ce nu înţelege domnul Chiţac este că USR nu îşi trădează electoratul şi, cu atât mai mult, nu bate palma în culise cu PSD. Vergil Chiţac vorbeşte despre „asumarea responsabilităţii de guvernare“, însă până şi consilierii din propriul său partid s-au opus proiectelor sale aberante pe care, culmea, le numeşte „ambiţioase“.
 
Domnul primar ar face bine să înţeleagă că USR Constanţa nu îi datorează nimic pentru faptul că a ajuns în guvernarea locală, însă dumnealui a dovedit de mai multe ori că respectarea votului cetăţenilor sau a unor principii democratice îi sunt noţiuni abstracte. „Asumarea responsabilităţii de guvernare“ este fix ceea ce USR Constanţa a făcut şi face în continuare, însă domnul Chiţac o invocă cu nonşalanţă în timp ce el nu este în stare nici măcar să îşi asume şedinţele de consiliu local cu prezenţă fizică, ca să nu mai vorbim despre dialogul cu cetăţenii şi transparenţa decizională.


 Ruptură între primar și consilierii locali municipali, după ce aceștia s-au abținut de la mai multe proiecte propuse de edil. Ultima dată s-a întâmplat în ședința de Consiliu Local Municipal din luna mai când aleșii locali nu au fost de acord cu proiectul care viza taluzul orașului!

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a declarat, sâmbătă, 4 iunie, în cadrul reuniunii Organizației Municipale a PNL, că „atacurile USR au însoțit actul de guvernare” pe durata actualului mandat al acestuia, aproape în permanență.
 
 „Amendamente deschise sau mascate cu cei din USR. Cu care, chipurile, avem o alianță electorală și o majoritate în Consiliul Local. USR, inclusiv în ultimele zile, în spațiul public vehiculează noi și vechi amenințări privind ieșirea de la guvernarea locală. Atacurile acestora ne-au însoțit actul de administrație aproape permanent, pe durata mandatului actual, sabotând cele mai ambițioase inițiative ale agendei electorale”, a declarat primarul Vergil Chițac. 
 
 
Edilul este de părere că „cei de la USR par a nu fi înțeles că asumarea responsabilității de guvernare nu te mai califică pentru rolul de opozant”. 
 
 

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii