Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzvan Filipescu (Pro România), petiție în sprijinul fermierilor constănțeni “Să lăsăm orgoliile politice și să luăm atitudine, este vorba de interesul județean!”

ro

09 Jul, 2020 00:00 3524 Marime text
  • Răzvan Filipescu, candidat la Președinția Consiliului Județean Constanța din partea Pro România a inițiat o petiție online, în atenția tuturor fermierilor din județ
  • Valoarea despăgubirilor anunțate de Guvern este insuficientă, abia acoperă arenda
  • Reprezentantul Pro România le solicită celor de la PNL să demareze rapid o Ordonanță de Urgență pentru a-i proteja pe fermieri



Răzvan Filipescu, candidat la Președinția Consiliului Județean Constanța din partea Pro România a inițiat o petiție online, în atenția tuturor fermierilor din județ. Petiția urmează să fie trimisă în atenția ministrului Agriculturii și poate fi semnată, aici.

Filipescu explică că tot mai mulți fermieri îl sună să se intereseze de stadiul amendamentelor introduse de PRO România Constanța, referitoare la suspendarea ratelor la credite/leasinguri pentru echipamentele și terenurile agricole pentru fermierii afectați de secetă.

“Amendamentele, deși au fost susținute de toți parlamentarii în comisiile de specialitate, au fost atacate de 2 ori la CCR, având termen pe 14 iulie.
Concluzia este una singura, IPOCRIZIE! Prea mulți spun că le pasă de agricultură, dar nu fac nimic, doar vorbe”, susține Răzvan Filipescu.

Acesta mai spune că de curând, un alt candidat la Președinția Consiliului Județean Constanța a început să afirme că îi pasă de agricultura constănțeană. “Totuși, colegii lui din PNL o tot atacă, făcând ca agricultorii să devină vulnerabili în fața finanțatorilor în această perioadă extrem de dificilă. Valoarea despăgubirilor anunțate este insuficientă, abia acoperă arenda, nu mai vorbim despre inputuri: semințe, îngrășăminte, pesticide, etc. Partea cea mai rea este că se plătesc abia în septembrie, până când foarte puțini vor mai rezista. Băncile și societățile de leasing, în lipsa acestei inițiative, vor declara fermierii ca debitori aflați în dificultate iar aceștia vor avea probleme în a obține finanțări viitoare.

Scadențele la credite vin acum, și acum este nevoie de ajutor! Atât băncile cât și societățile de leasing au nevoie de o asemenea lege pentru a nu calcula provizioane și pentru a nu raporta la Centrala Riscurilor de Credit.

Suntem pe ultimul metru, nu pe ultima sută de metrii și guvernanții trebuie să ia atitudine.
Îi rog încă o dată pe cei de la PNL Constanța, dacă tot se laudă că susțin agricultura, să demareze rapid o Ordonanță de Urgență pentru a-i proteja pe fermieri. Totodată, să acorde subvențiile în avans, în august, pentru a le furniza acestora resursele necesare înființării noilor culturi”, afirmă Răzvan Filipescu, candidat la Președinția Consiliului Județean Constanța din partea Pro România.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii