Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:32 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD şi-a impus omul Ion Constantin, noul prefect al Constanţei, asociat în firma care i-a atras lui Cristinel Dragomir problemele cu ANI (documente)

ro

22 Jan, 2015 00:00 4295 Marime text
Guvernul a decis, în şedinţa de ieri, numirea temporară a unui prefect în judeţul Constanţa. Este vorba despre Ion Constantin, care, până la această numire, ocupa funcţia de director executiv al Direcţiei Publice Judeţene de Evidenţă a Persoanelor (DPJEP) Constanţa. În vârstă de 37 de ani, Constantin este cunoscut drept un personaj foarte apropiat vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Cristinel Dragomir. De altfel, noul prefect este asociat în firma care i-a atras lui Dragomir problemele cu Agenţia Naţională de Integritate.
 
Ion Constantin a fost numit, în şedinţa de Guvern de ieri, prefect al judeţului Constanţa. Este însă vorba despre o numire temporară. Constantin ocupă astfel funcţia rămasă liberă după demiterea, pe data de 17 decembrie, a lui Radu Volcinschi, omul de încredere al lui Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC. Amintim că Volcinschi, care, anterior, fusese subprefect al judeţului Constanţa, a fost eliberat din funcţie în contextul tragediei aviatice de pe Lacul Siutghiol.

Aşa cum menţionam în ediţia din 28 decembrie a cotidianului ZIUA de Constanţa, numele lui Ion Constantin era vehiculat de ceva vreme pentru fotoliul de prefect. Asta, deşi era de aşteptat ca funcţia să revină UNPR Constanţa, Ministerul de Interne fiind condus de Gabriel Oprea (UNPR). Se pare însă că UNPR nu ar fi avut aspiraţii prea înalte la fotoliul de reprezentant al Guvernului în teritoriu, fapt pentru care nici nu a făcut o propunere în acest sens. Prin urmare, funcţia a revenit PSD Constanţa, care oricum avansase câteva nume.
Iată însă că numele lui Ion Constantin, asupra căruia am atras atenţia, revine. Şi nu oricum, ci „paraşutat“ în funcţia de prefect al judeţului Constanţa.

 Implicat în societatea pentru care Cristinel Dragomir a fost găsit incompatibil de ANI 

 Şef al DPJEP Constanţa din 2009, prefectul numit ieri de Guvern este partener de afaceri cu vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir, aşa cum reiese din cea mai recentă declaraţie de interese a acestuia, depusă în luna iunie 2014. Potrivit documentului citat, Ion Constantin este asociat în această firmă, unde deţine 33% din numărul părţilor sociale. Acesta are interese şi în SC Asci Industry SRL, cu 35% din participaţii. Totodată, el este membru în Sindicatul SAPL şi vicepreşedinte al Asociaţiei Operatorilor şi Prestatorilor din Industria Serviciilor de Curăţenie şi Conexe, după cum menţionează acesta în declaraţia de interese.

 2013 - un an prolific

 În anul 2013, Constantin deţine un teren intravilan în suprafaţă de 1.433 (unitate de măsură neprecizată, probabil metri pătraţi), însă nu este menţionată adresa sau zona de amplasare. Tot în anul 2013, acesta a achiziţionat şi două clădiri. Primul, un spaţiu comercial în suprafaţă de 79,37 (unitate de măsură neprecizată, probabil metri pătraţi), de asemenea nefiind vizibil unde anume este situat acest spaţiu, precum şi un apartament în suprafaţă de 38 (unitate de măsură neprecizată, probabil metri pătraţi), obţinut printr-un contract de vânzare-cumpărare.
 
Ion Constantin este, totodată, şi proprietarul a două autoturisme, ambele fabricate în anul 2008: un automobil Honda Civic, dobândit după încetarea activităţii Biroului Notarial Public (probabil cel deţinut de soţia sa, Cătălina, la Mangalia), şi unul Toyota Land Cruisier, obţinut printr-un contract de vânzare-cumpărare.

Nu în ultimul rând, prefectul numit al Constanţei are şi două conturi curente sau echivalent (inclusiv card), deschise la BCR. Primul, din 2011, al cărui sold la zi este de 15.000 de euro, şi altul, de 23.000 de lei, deschis din anul 2012.
Printre altele, Ion Constantin are şi o datorie de 90.000 de lei către BRD, în urma unui credit contractat în 2013, scadent în 2023.

 Soţia câştigă de aproape cinci ori mai mult

 Cât priveşte veniturile, actualul reprezentant al Executivului în teritoriu declara, în anul 2014, un salariu anual încasat de la DPPJ de 46.662 (monedă neprecizată, probabil lei), în timp ce soţia sa a obţinut un venit de 228.000 (de asemenea, moneda nu este precizată, probabil lei) de la „BNP Mangalia“. Constantin declară şi un venit de 45.620 (monedă neprecizată, probabil lei) din chiria unui spaţiu comercial din Tomis III, fiind probabil vorba despre cel amintit mai sus, achiziţionat în 2013. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii