Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:17 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD Constanţa, şedinţe 2 în 1. Au fost stabiliţi delegaţii la Congres, au fost votate o rezoluţie şi modificarea de statut!

ro

03 Mar, 2018 00:00 901 Marime text
123 de delegaţi din partea organizaţiei judeţene a PSD Constanţa - parlamentari, membri BPJ, consilieri locali municipali şi judeţeni, cei 70 de preşedinţi de organizaţii din judeţ şi primari şi viceprimari de oraşe şi municipii - vor participa la Congresul Extraordinar al partidului, care are loc pe 10 martie, la Sala Palatului.
 
Ieri, Organizaţia judeţeană a PSD Constanţa s-a reunit în şedinţă de Comitet Judeţean şi ulterior în Conferinţă Extraordinară Judeţeană. Decizia de a comasa în aceeaşi zi cele două foruri de conducere locale vine pe fondul condiţiilor meteorologice din ultimele zile.
 
Potrivit lui Lucian Lungoci, secretar executiv al PSD Constanţa, în Conferinţa Extraordinară Judeţeană au fost votate propunerea de modificare de statut pe care filiala constănţeană a transmis-o deja la centru, precum şi rezoluţia prin care organizaţia de la malul mării îşi reafirmă sprijinul pentru preşedintele PSD, Liviu Dragnea.
 

Iată cum sună propunerea de modificare a statutului transmisă de PSD Constanţa! 

 
Organizaţia PSD Constanţa propune modificarea articolului 46 astfel: al. 1 se modifică și va avea următorul cuprins: „(1) Un membru al PSD poate ocupa concomitent cel mult două funcţii în cadrul organelor de conducere ale partidului de la diferite niveluri, astfel încât membrii de partid care îndeplinesc funcţia de președinte al organizaţiei judeţene, de sector sau a municipiului București nu vor putea dobândi decât cel mult o funcţie în structurile naţionale și nu pot îndeplini alte funcţii în cadrul structurilor de conducere ale organizaţiilor locale“.
 
PSD Constanţa vrea eliminarea din art. 46 a variantei vechi prin care „un membru al PSD poate ocupa concomitent cel mult două funcţii în cadrul organelor de conducere ale partidului de la diferite niveluri, astfel încât membrii de partid care îndeplinesc funcţia de președinte al organizaţiei judeţene, de sector sau a municipiului București nu vor putea dobândi decât cel mult o funcţie în structurile naţionale și nu pot îndeplini alte funcţii în cadrul structurilor de conducere ale organizaţiilor locale. Vicepreședinţii PSD nu pot ocupa concomitent funcţia de președinte al organizaţiei judeţene“.

Mai exact, social-democraţii constănţeni vor ca vicepreședinţii PSD să poată ocupa de funcţia de președinţi de organizaţii judeţene.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii