Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Tu decizi pentru Constanţa!“, iniţiat de PNL şi USR, a intrat în linie dreaptă

ro

13 Feb, 2019 00:00 1939 Marime text
Consilierii locali municipali ai PNL Constanţa vor depune miercuri, 13 februarie, un proiect de hotărâre privind implementarea Bugetului Participativ în Municipiul Constanţa: „Tu decizi pentru Constanţa!”.
 
Iniţiativa aparţine PNL şi USR Constanţa, fiind rezultatul dorinţei celor două partide de a aduce constănţeanul de rând în centrul actului administrativ. Proiectul presupune implicarea şi participarea activă a cetăţenilor la viaţa comunităţii, stabilind astfel priorităţile de investiţii. Bugetul Participativ înseamnă, printre altele, transferul către cetăţeni al responsabilităţii decizionale pentru un procent de 10% alocat din bugetul de investiţii al oraşului, adică aproximativ trei milioane de euro.
 
„Proiectul Tu decizi pentru Constanţa este un pas important pentru constănţeni, care vor hotărî în mod direct cum se va cheltui banul public prioritizând investiţiile oraşului în funcţie de nevoile şi percepţia fiecăruia. Vom responsabiliza astfel cetăţeanul să se implice în mod direct şi constructiv în viaţa oraşului, punându-şi amprenta în modul în care va arăta şi se va dezvolta Constanţa. Din birourile Primăriei, viaţa oraşului se vede altfel, în timp ce constănţenii de rând se lovesc zi de zi de problemele şi lipsurile «cetăţii». Îi invităm pe cetăţeni să se implice şi să contribuie decisiv la schimbarea în bine a oraşului nostru”, susţine deputatul Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa.
 
La rândul său, deputatul USR Stelian Ion consideră că „Bugetul Participativ este un instrument de management deschis şi transparent, care permite participarea reală a cetăţenilor la guvernarea oraşului, aceştia putând decide în mod direct cum se va cheltui bugetul de dezvoltare”.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii