Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect USR de modificare a Codului silvic. Accesul în pădure ar putea fi permis şi în afara zonelor amenajate

ro

15 Jan, 2023 12:52 1307 Marime text


Accesul în pădure va fi permis şi în afara zonelor amenajate şi a potecilor marcate, conform unui proiect iniţiat de USR, în urma unor petiţii publice.

Potrivit legislaţiei actuale, accesul public pedestru în pădure este permis "numai în zone amenajate, pe trasee şi poteci marcate în acest sens, pe drumurile forestiere şi în pădurile cu funcţii de protecţie, predominant sociale", au precizat reprezentanții USR.

Ca urmare, în majoritatea cazurilor, "pădurile sunt închise, în realitate, publicului larg", pentru că "doar un număr infim" au trasee marcate sau sunt considerate cu rol predominant social.

Proiectul a fost depus la iniţiativa deputatei USR Diana Buzoianu şi a senatorului USR Aurel Oprinoiu, ca răspuns la "semnalele de alarmă" trase de societatea civilă, de silvicultori şi de peste 10.000 de cetăţeni care au semnat petiţii publice.

Proiectul propune modificarea Codului silvic, astfel încât să prevadă doar faptul că "accesul public pedestru în pădure este permis, pe răspunderea celui care intră în pădure".

Conform USR, această prevedere există "în numeroase alte state membre" UE, iar în unele ţări accesul la natură are rang constituţional.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii