Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de lege. Senatorul USR, Remus Negoi - „Constanța are nevoie acum de resurse pentru a asigura termoficarea până la primăvară"

ro

03 Nov, 2021 00:00 2836 Marime text
  • Proiect de lege care să deblocheze împrumuturile pe care le pot face primăriile, din trezorerie
  • Acest tip de împrumut nu era posibil pe legislația în vigoare
  • Primăriile din orașele cu sisteme de încălzire centralizată au nevoie de cât mai multe mecanisme prin care să poată susține companiile locale de termoficare
 

 
Remus Negoi, senator USR de Constanța a depus împreună cu mai mulți colegi parlamentari USR PLUS, un proiect de lege care să deblocheze împrumuturile pe care le pot face primăriile, din trezorerie.

Acest tip de împrumut nu era posibil pe legislația în vigoare.

„Primăriile trebuie să se poată împrumuta din trezorerie în cazuri urgente, cum este asigurarea termoficării.

În vremuri cumplite, cum este criza prețurilor gazelor naturale de acum,  primăriile din orașele cu sisteme de încălzire centralizată au nevoie de cât mai multe mecanisme prin care să poată susține companiile locale de termoficare.

Această soluție nu este una de durată, dar este o soluție necesară în acest moment, din cauza crizei europene a gazelor naturale care a făcut ca prețul acestora să se înzecească în utimul an.

Sper să găsim susținere pentru proiect și la celelalte partide, iar parcursul acestuia, de la depunere până la promulgare, să fie unul foarte scurt.
Constanța are nevoie acum de resurse pentru a asigura termoficarea până la primăvară", susține senatorul USR, Remus Negoi.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:
 
Remus Negoi, senator USR de Constanța - „Luăm mult mai multe scenarii în calcul să ieșim din criza asta”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii