Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:32 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de lege aprobat de deputați Reparaţiile curente la infrastructura de transport pot fi executate fără autorizaţie de construire!

ro

07 Apr, 2023 12:48 1317 Marime text


Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege potrivit căruia şi lucrările de întreţinere curentă şi periodică, reparaţiile curente la infrastructura de transport şi la instalaţiile aferente, forajele şi excavările pentru efectuarea studiilor geotehnice şi a prospecţiunilor geologice pentru proiecte de infrastructură de transport de interes naţional şi de metrou, precum şi lucrările de supraînălţare a trecerilor pentru pietoni pot fi executate fără autorizaţie de construire.

Iniţiativa legislativă care vizează aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 9/2023 pentru modificarea articolului 11 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii a fost adoptată cu 251 de voturi "pentru" şi 30 de abţineri.

Potrivit proiectului, pot fi executate fără autorizaţie de construire/desfiinţare şi lucrările de întreţinere curentă, întreţinere periodică şi reparaţii curente la infrastructura de transport şi la instalaţiile aferente.

Totodată, se propune ca autorizarea executării lucrărilor de construcţii aferente infrastructurii de transport de interes naţional şi de metrou gestionată de Societatea Comercială de Transport cu Metroul Bucureşti Metrorex SA să fie făcută de către Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prin direcţia de specialitate, cu respectarea prevederilor legale în domeniul autorizării construcţiilor, aceste prevederi urmând a fi aplicate şi proiectelor de metrou aflate în diferite stadii de implementare, dacă până la intrarea în vigoare a legii nu au fost depuse la autorităţile locale cererile pentru emiterea autorizaţiilor de construire/desfiinţare.

De asemenea, pot fi executate fără autorizaţie de construire lucrări de foraje şi excavări necesare pentru efectuarea studiilor geotehnice şi a prospecţiunilor geologice pentru proiecte de infrastructură de transport de interes naţional şi de infrastructură de metrou.

"Se pot executa fără autorizaţie de construire lucrări de supraînălţare a trecerilor pentru pietoni, elemente de semnalistică şi marcaje rutiere, în baza avizului Comisiei de Circulaţie, acordului Brigăzii Rutiere şi al administratorului drumului, obţinute în prealabil", prevede un amendament la proiectul de lege. În prezent, autorităţile locale au nevoie de autorizaţie de construire pentru a efectua astfel de lucrări.

Camera Deputaţilor a fost for decizional în cazul acestui proiect de lege.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii