Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Valer Iosif Mureşan a fugit de confruntarea cu Ancuţa Belu Ancuţa Belu - „Consider că îi este frică de ce are în Primărie" (galerie foto)

ro

08 Jun, 2012 17:34 3087 Marime text

belu_11_.jpgCandidata PNL la Primăria Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu, l-a convocat ieri pe primarul comunei, Valer Iosif Mureşan, la o dezbatere publică, pentru a justifica felul în care a cheltuit banii publici în cei opt ani de mandat. Primarul nu a dorit să se prezinte. Mai mult, uşile Casei de Cultură, unde a fost programată să se desfăşoare confruntarea, au fost închise, primarul refuzând accesul cetăţenilor în instituţia culturală, lăsându-i pe aceştia în afara clădirii, în picioare, ca pe ultimii oameni. Sutele de localnici au declarat că ceea ce a făcut Valer Iosif Mureşan este un gest lipsit de respect la adresa electoratului care timp de opt ani l-a învestit cu încredere. Oamenii susţin că pe perioada celor două mandate Valer Iosif Mureşan nu a făcut nimic. „A asfaltat o singură stradă. Nu ne-a dat locuri de casă. Este un laş că nu a venit la confruntare!" au acuzat localnicii.

Cetăţenii,umiliţi de primar

belu_22_.jpg În prezenţa a zeci de cetăţeni, Ancuţa Belu l-a contactat telefonic pe şeful autorităţii locale pentru a afla motivul pentru care el nu a participat la dezbatere. Primarul a răspuns la telefon aducând jigniri cetăţenilor adunaţi în faţa Casei de Cultură,pe care a ţinut să-i facă ciobani. „V-aţi adus toţi ciobanii în spate şi vreţi să vedem care urlă mai tare?" i-a reproşat primarul Ancuţei Belu, întrerupând convorbirea telefonică, nu însă înainte de a fi huiduit de oameni. Candidatul PNL la Primăria Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu, a declarat că primarului îi este frică să dea socoteală celor ce timp de opt ani l-au învestit cu încredere. „Nu ştiu de ce îi este frică şi de dumneavoastră, şi de mine. Eu n-aş fi putut decât să-i demonstrez că minte, să-i demonstrez că dumneavoastră şi eu îi suntem indiferenţi şi că nu mai merită încă un mandat. În momentul în care ar fi avut foarte multe realizări, nu i-ar fi fost teamă de ceea ce a făcut. Consider că îi este frică de ce are în Primărie, de contractele pe care le are", a declarat Ancuţa Belu, care a acuzat că primarul i-a răspuns la invitaţie cu o altă invitaţie, de această dată fiind vorba de o confruntare televizată. „Ar fi preferat să meargă la acea televiziune, pe care dânsul o plăteşte în baza unui contract încheiat cu Primăria, din banii noştri, ai tuturor, în loc să vină astăzi (n.r. joi seară) aici să vorbească cu noi toţi", a punctat Ancuţa Belu.

„Să nu vă lăsaţi influenţaţi de toate zvonurile pe care primarul le răspândeşte de frică"

Candidata PNL a precizat că primarul Valer Mureşan a recurs la intimidări pe perioada campaniei electorale. Motivul? Într-unul dintre sondajele PSD, Ancuţa Belu reieşea a fi preferata electoratului cu 62%, ceea ce ar însemna că aceasta va câştiga alegerile şi nu Valer Iosif Mureşan. Candidata PNL-ului a precizat că persoanele din preajma sa şi familiile acestora sunt ameninţate. Mai mult, Ancuţa Belu a amintit că Rareş Ghiocel Ţărână, candidat la Consiliul Local Mihail Kogălniceanu din partea PNL, a fost agresat de unul dintre simpatizanţii PSD. În aceleaşi timp, candidata PNL a declarat că mai multe persoane din anturajul PSD au făcut presiuni asupra unor cetăţeni din localitate pentru a da declaraţii mincinoase sub aspectul că au primit diverse sume de bani de la anumite persoane care sunt asociate cu imaginea candidatei PNL, Ancuţa Belu. „Să nu vă lăsaţi influenţaţi de toate zvonurile pe care primarul le răspândeşte de frică, de disperare", le-a transmis celor prezenţi candidata PNL în momentul în care a făcut referire la mărturiile mincinoase depuse de unii dintre cetăţeni. La finalul întâlnirii cu oamenii, Ancuţa Belu le-a spus localnicilor că localitatea Mihail Kogălniceanu merită mai mult. „În fiecare campanie electorală a promis că va face canalizarea, dar niciodată nu dă un termen. Nu a asfaltat decât o stradă, a construit un stadion de 17 miliarde de lei vechi care este puternic deteriorat la această dată. Kogălniceanu merită mai mult!", a subliniat Ancuţa Belu. Oamenii prezenţi au concluzionat că primarul are mai multe abateri decât zile de naştere. „Mai bine să stea la avioane, că este pilot, şi nu s-o trimită pe Ancuţa Belu la cratiţă, aşa cum şi-a permis să facă", au comentat cei prezenţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii