Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:13 18 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Matei lansează gratuităţile la căldură

ro

24 Nov, 2011 01:00 3703 Marime text
Navodari_-_Matei_Nicolae.jpgProiectul anunţat de primarul Năvodariului, Nicolae Matei, denumit „Ideea mea şi norocul tău", este derulat pentru toţi abonaţii la sistemul centralizat de energie termică. Scopul acestui program este acela de stopare a debranşărilor de la sistemul energetic.

Sub denumirea „Ideea mea şi norocul tău", primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, lansează oficial proiectul privind acordarea de gratuitate la plata agentului termic pentru un număr de 300 de apartamente pe lună. Astfel, principalul criteriu în baza căruia năvodărenii vor putea să se înscrie în proiect este să fie abonaţi ai sistemului centralizat de energie termică. De asemenea, cei care vor participa la extragere trebuie să nu înregistreze debite restante la plata facturilor de energie termică la data extragerii şi să nu se debranşeze din sistem cel puţin doi ani. În caz contrar, vor fi nevoiţi să restituie gratuitatea. „Acţiunea are ca scop stoparea cererilor de debranşare de la sistemul centralizat de termoficare provocate de isteria privind valoarea foarte mare a facturilor în urma retragerii subvenţiei de către stat. Deoarece nu toţi locuitorii oraşului nostru au posibilităţi materiale şi tehnice să se racordeze şi să-şi monteze centrale de apartament, iar dacă numărul cheltuielilor se distribuia pe un număr mai mic de abonaţi, valoarea facturilor ar fi crescut. Am venit cu această acţiune de a cointeresa abonaţii să rămână în sistem. Gratuitatea o acoperim din eficientizarea sistemului centralizat de către Primăria Năvodari. Tragerea la sorţi are ca scop să determine ordinea şi lunile în care locuitorii din Năvodari vor beneficia de scutirea totală la plata facturii pentru cele 250 de apartamente", a declarat primarul Nicolae Matei.

Acesta le-a transmis năvodărenilor că preţul gigacaloriei stabilit pentru această iarnă rămâne cel de anul trecut, respectiv 150 de lei plus TVA, adică 186 de lei. Astfel, oraşul Năvodari se află pe lista oraşelor cu cel mai bun preţ la gigacalorie. Responsabilii de blocuri, în calitate de reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari, au sarcina de a verifica instalaţiile termice, să fie izolate, aerisite şi să nu aibă pierderi. Precizăm că, în conformitate cu regulamentul stabilit de comisia din care vor face parte câte un reprezentant din partea Consiliului Local, DGFP, Asociaţii de proprietari, Primărie şi UTM/ Termica, extragerea va avea loc lunar în penultima zi lucrătoare din lună. „Cei 300 de câştigători beneficiază de acoperirea valorii facturii de energie termică pentru luna în care a avut loc extragerea; dintre aceştia un număr de 50 de abonaţi vor participa la extrageri lună de lună, indiferent dacă în lunile anterioare au mai beneficiat de gratuitate, iar 250 de abonaţi vor avea lunar gratuitate, prin rotaţie, în aceşti 2 ani, în funcţie de tragerea la sorţi, iar cei care beneficiază de gratuitate nu mai participă la tragerea la sorţi în lunile ulterioare", a mai adăugat primarul Nicolae Matei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii