Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:21 21 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele USR Constanța, Remus Negoi și-a cesionat în familie, acțiunile deținute în cele două firme

ro

13 Feb, 2021 00:00 2454 Marime text
 
  • Președintele USR Constanța,Remus Negoi activa în mediul privat a deținut acțiuni la Alera Tech SRL și Vecodrom SRL
  • După ce a devenit senator, potrivit legii a fost obligat să renunțe la afaceri și la calitatea de administrator în firmele pe care le controla
  • În calitate de asociat unic la Alera Tech SRL, Negoi a decis la sfârșitul anului trecut, cesiunea părților sociale deținute, către fiul, respectiv soția sa
  • În cel de-al doilea business, societatea Vecodrom SRL, senatorul USR a renunțat la acțiuni și la calitatea de administrator, tot în favoarea lui Răzvan- Ștefan Negoi

Înainte de a face politică, președintele USR Constanța,Remus Negoi activa în mediul privat.
Acesta a fost asociat la Alera Tech SRL și Vecodrom SRL.
După ce a devenit senator al României, potrivit legii a decis să iasă din aceste afaceri și să-și cesioneze acțiunile.

Astfel, în calitate de asociat unic la Alera Tech SRL, Negoi a decis la sfârșitul anului trecut, cesiunea la valoarea nominală, a 20 de părți sociale din cele deținute, către fiul său, Răzvan- Ștefan Negoi, care devine astfel asociat. Diferența de 30 de părți sociale au fost  cesionate către Mihaela Negoi, soția senatorului, care a devinit de asemenea asociat. Totodată, președintele USR s-a retras și din funcția de administrator al Alera Tech SRL iar în locul său a fost numit tânărul Răzvan-Ștefan.
Societatea Alera Tech SRL are ca obiect de activitate vânzări şi service echipamente medicale (camere de tratament cu oxigen hiperbar), precum şi soluţii IT integrate pentru hoteluri, restaurante, instituţii financiare.

Cesiunea s-a facut conform prevederilor art. 202 alin. (2) din Legea nr. 31/1990, modificată și republicată și a fost publicată în Monitorul Oficial.
În cel de-al doilea business, societatea Vecodrom SRL, senatorul USR a fost asociat cu Eleonora Matache.
Din aceleași motive, legate de activitatea sa politică, acesta și-a cesionat părțile deținute în cadrul firmei (n.r. 60 de părți sociale a câte 10 lei) către Răzvan-Ștefan Negoi contra sumei de 600 de lei.
Urmare a cesionării, capitalul social al Vecodrom SRL este împărțit astfel: Eleonora Matache deține 40 de părți sociale cu valoare totală de 400 lei iar Răzvan-Ștefan Negoi - 60 de părți sociale în valoare de  600 lei.

Și în acest caz, senatorul s-a retras din funcția de administrator, funcție pe care a preluat-o, pe perioadă nelimitată și cu puteri depline, tot fiul acestuia.
Cesiunea s-a făcut conform prevederilor art. 202 art.(2) din Legea nr. 31/1990, republicată și publicată în Monitorul Oficial al României.
Vecodrom SRL este specializată  în  vânzări  online  de  echipamente  şi  servicii  pentru  verificarea  bancnotelor  şi  documentelor securizate.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii