Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă “Depozitul de deșeuri inerte din port, transformat cu girul primăriei în groapă de gunoi. Am sesizat Ministerul Mediului”!

ro

04 Jun, 2020 00:00 4590 Marime text
  • Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă anunță că a finalizat colectarea tuturor informațiilor legate de groapa de gunoi ilegală ce a apărut în port cu girul Primăriei Constanța
  • Pentru a grăbi rezolvarea acestei probleme care amenință sănătatea constănțenilor și pe cea a turiștilor, Huțucă solicitat o audiență Ministrului Mediului
  • În cadrul întâlnirii, ministrul Costel Alexe a subliniat că problema acestei gropi de gunoi este o prioritate
  • Reprezentanții Primăriei Constanța au precizat că vor culege informații și vor veni cu precizări în legătură cu această groapă de gunoi, însă nu a făcut acest lucru până în acest moment


Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă afirmă că săptămâna trecută a finalizat colectarea tuturor informațiilor legate de o problemă serioasă care de 20 de ani se agravează chiar la malul mării.

Este vorba despre o groapă de gunoi ce a apărut în port cu girul Primăriei Constanța.
“Ce ar fi trebuit să fie un depozit de deșeuri inerte, astăzi, la aproape 20 de ani, s-a transformat într-o groapă de gunoi în toată regula. O groapă de gunoi neconformă, ce încalcă orice legislație a mediului.

Pandemia COVID-19 ar fi trebuit să pună sănătatea publică pe lista priorităților pentru orice administrație. În schimb, administrația PSD de la Constanța ignoră standardele Gărzii de Mediu care în cadrul ultimelor două controale a dispus clar remedierea situației de la malul mării.

De aceea, pentru a grăbi rezolvarea acestei probleme care amenință sănătatea constănțenilor și pe cea a turiștilor, am solicitat o audiență Ministrului Mediului. În cadrul întâlnirii, ministrul Costel Alexe a subliniat că problema acestei gropi de gunoi e pe masa ministerului și este o prioritate.



Soluțiile concrete sunt esențiale și angajamentul nostru față de constănțeni este acela de a ne asigura că ignoranța PSD nu pune în pericol sănătatea oamenilor”, spune Bogdan Huțucă.
Povestea acestei gropi de gunoi începe acum 20 de ani.

În urmă cu două decenii, pentru a consolida malul de pe raza portului Constanța, cei de la conducerea Portului de la momentul respectiv, au încheiat un acord cu Primăria Municipiului Constanța.

Acest acord prevedea că deșeurile inerte, mai simplu spus, molozul rezultat în urma activităților din construcții, putea fi depozitat acolo.
Acordul stipula clar că doar deșeurile inerte puteau fi depozitate. Rolul lor: molozul acumulat, concasat, ar fi întărit malul și solul mâlos, în timp, ar fi devenit suficient de puternic să poată să devină o bază bună pentru viitoare construcții de infrastructură în Port.

Primăria a luat în folosință și în administrare terenul și camioanele cu moloz au început să apară.
Fiind administrat de Primărie, în directa responsabilitate a primarului, recepția deșeurilor inerte era făcută de un angajat al Primăriei. Doar că, în scurt timp, pe lângă deșeurile inerte, și-au făcut loc gunoaiele. Fapt complet ilegal. Astfel, municipiul Constanța este în pericol să devină un focar de infecție.

Reprezentanții Primăriei Constanța au precizat că vor culege informații și vor veni cu precizări în legătură cu această groapă de gunoi, însă nu a făcut acest lucru până în acest moment.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii