Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:07 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În maximum o lună PNL va anunţa rezultatele primului sondaj intern pentru Primăria Constanţa

ro

24 Apr, 2015 00:00 1795 Marime text
Liberalii constănţeni îşi fac planuri, proiecte, elaborează strategii, iar unii poate chiar visează, la propriu, în perspectiva proximelor alegeri locale. 2016 ar putea fi (sau nu) un moment oportun pentru ca PNL să preia conducerea administraţiei publice locale constănţene. Cu gândul la mandatul de primar al Constanţei, unii dintre liberali şi-au anunţat deja, în cadrul partidului, dar şi public, intenţia de a intra în competiţia internă privind desemnarea candidatului PNL. Primul dintre aceştia a fost Robert Boroianu, co-preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa. Acestuia i-a urmat consilierul local Iustin Fabian Roman, care provine din vechiul PDL şi este cunoscut drept unul dintre apropiaţii senatorului Gigi Chiru, co-preşedinte suspendat al PNL Constanţa. Şi Ovidiu Cupşa, directorul CERONAV, ar cam vrea să intre în cursa internă, animat de dorinţa de a candida pentru fotoliul de edil-şef al Constanţei. Nu în ultimul rând, europarlamentarul liberal Ramona Mănescu, fost ministru al Transporturilor, este unul dintre numele vehiculate în contextul aşa-numitelor pregătiri pentru viitoarele alegeri. Mănescu s-a remarcat prin faptul că, în timpul mandatului său ministerial, s-a opus trecerii unul nou pachet din acţiunile Portului Constanţa, cu titlu gratuit, de la Ministerul Transporturilor, la administraţia Mazăre. Amintim, de asemenea, că euroaparlamentarul originar a revenit în PNL Constanţa în cursul lunii martie.

Pentru moment, Boroianu pare a fi cel mai activ dintre liberalii mai sus menţionaţi. În calitate de co-preşedinte al Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa, Boroianu s-a implicat în formarea unor comisii de specialitate în interiorul partidului, comisii care, susţine acesta, vor avea ca obiectiv diverse proiecte pentru viitorul candidat al PNL la Primăria Constanţa şi, de asemenea, pentru viitorul Consiliu Local Municipal. Aşa cum am anunţat într-o ediţie precedentă, este vorba despre Comisia pentru strategii, investiţii şi mediul de afaceri, Comisia pentru buget, finanţe, taxe şi impozite, Comisia pentru urbanism şi infrastructură, despre Comisia pentru sănătate publică şi investiţii pentru sistemul de sănătate, Comisia pentru modernizarea şi transparenţa serviciilor municipale şi despre Comisia pentru cultură, educaţie şi sport.

Primul sondaj de opinie intern pentru Primăria Constanţa va fi derulat, conform declaraţiilor deputatului Gheorghe Dragomir, co-preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Constanţa, în maximum o lună. „Undeva spre sfârşitul lunii vor efectua un sondaj intern. În el vor fi incluşi Robert Boroianu, Iustin Roman, Ovidiu Cupşa, dar şi Ramona Mănescu. Vom vedea, până atunci, dacă există şi alţi aspiranţi la primărie“, a precizat parlamentarul. Totodată, Dragomir a declarat că cel de-al doilea sondaj intern din PNL Constanţa se va derula în a doua jumătate a lunii septembrie. Liderul liberalilor constănţeni nu a ascuns faptul că mulţi dintre penelişti nu vor să intre în competiţia pentru Primăria Constanţa din teama de a nu eşua lamentabil.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii