Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:04 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Săptămâna viitoare PNL derulează primul sondaj pentru Primăria Constanţa

ro

10 Jun, 2015 00:00 1923 Marime text
PNL Constanţa va derula, în cursul săptămânii viitoare, primul sondaj de opinie în perspectiva alegerilor locale din 2016. Patru nume de potenţiali candidaţi pentru mandatul de primar al municipiului Constanţa vor figura în acest sondaj, şi anume Robert Boroianu, Ramona Mănescu, Iustin Fabian Roman şi Ovidiu Cupşa. Interesant ar fi însă dacă sondajul de opinie al liberalilor va avea ca variantă de răspuns şi opţiunea „altul“.

Primul liberal care şi-a anunţat oficial intenţia de a deveni candidatul partidului la mandatul de primar al Constanţei este Robert Boroianu, copreşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Constanţa. Este, de altfel, şi singurul care l-a atacat public pe presupusul său contracandidat, social-democratul Decebal Făgădău, actualul primar interimar al Constanţei. Boroianu a declarat despre Făgădău, într-o conferinţă de presă, că este la fel de vinovat ca şi fostul primar Radu Mazăre. Decebal Făgădău nu a răspuns nici până acum la criticile pe care i le-a adus liberalul.
Un alt PNL-ist tentat să intre în cursa internă a partidului este Ovidiu Cupşa, directorul CERONAV, care şi-a făcut cunoscută această intenţie prin intermediul presei.
Tot în presă şi-a anunţat intenţia de a deveni candidatul PNL la mandatul de edil-şef al Constanţei şi Iustin Fabian Roman, consilier local liberal aflat la primul mandat.

Cel de-al patrulea nume vehiculat în contextul alegerilor locale din 2016 este europarlamentarul Ramona Mănescu, fost ministru al Transporturilor, de origine din Constanţa. Ramona Mănescu nu pare însă entuziasmată de ideea unei posibile candidaturi la Primăria Constanţa, dar, dacă partidul i-o va cere, se va conforma. Atunci când a fost ministru al Transporturilor, Mănescu a refuzat cu vehemenţă să semneze transferul unui nou pachet de acţiuni deţinute de stat în Portul Constanţa către administraţia Mazăre.

Menţionăm şi de această dată că, în vreme ce din vechiul PDL un singur reprezentant îşi doreşte să candideze la Primăria Constanţa, anume Iustin Fabian Roman, dintre vechii liberali, trei membri aspiră la această calitate: Robert Boroianu, Ramona Mănescu şi Ovidiu Cupşa.

Ti-a placut articolul?

Comentarii