Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planurile lui Mazare, date peste cap de Guvern

ro

27 Oct, 2007 00:00 1179 Marime text
1193426899.jpg

In urma hotararii emise acum, lacul Siutghiol, ca si Marea Neagra, au fost incluse in reteaua de arii protejate Natura 2000 * Ca atare, Radu Mazare nu mai poate construi oraselul lacustru, teleskiul sau alte jocuri de agrement.

In aceste conditii, nici competitia nautica care a debutat pe lacul Siutghiol anul acesta, nu va mai putea avea loc. In urma sedintei Consiliului Local care a avut loc, ieri, primarul municipiului Constanta si-a exprimat nemultumirea legata de faptul ca guvernul i-a taiat toate parghiile pentru a-si duce la indeplinire planul de a construi pe Lacul Siutghiol. Sedinta de Consiliu Local s-a desfasurat pentru prima oara intr-o locatie de cinci stele, la singurul hotel de stat din statiunea Mamaia. Cazinoul - locul obisnuit unde se intruneau in sedinta consilierii municipali - a intrat in reparatii. Dupa ce au dezbatut toate proiectele care erau de dezbatut pe ordinea de zi, primarul Mazare a propus consilierilor sa voteze atacarea la Curtea Constitutionala a hotararii de guvern care a inclus Lacul Siutghiol in reteaua Natura 2000. Fara succes insa, pentru ca liberalii au spus ca nu voteaza impotriva unei hotarari a Guvernului cat timp fac parte din el. Nici democratii nu s-au prea entuziasmat sa voteze, singurii care au ridicat cartoanele fiind consilierii PSD. Prin urmare, nu s-a ajuns la niciun consens, iar primarul a plecat suparat de la sedinta. "Este un tembelism crunt ceea ce s-a intamplat. S-a emis o hotarare de Guvern si atat Lacul Siutghiol, cat si Marea Neagra, cu exceptia portului comercial, au fost introduse in zona strict protejata acvafaunistica pentru cuibaritul si clocitul pasarilor. Este o lovitura foarte grea data orasului Constanta, statiunii Mamaia, litoralului romanesc, pentru ca in aceste zone strict protejate este interzisa orice fel de constructie, orice fel de investitie alta decat cea cu scopul de a proteja pasarile clocitoare", si-a varsat naduful Mazare.

Adio Class One

Dupa cum a apreciat insusi primarul, nici competitia nautica nu va mai putea avea loc. Prin urmare, consilierii municipali au votat in zadar desfasurarea cursei sase ani de acum inainte. Un avantaj ar fi desigur faptul ca administratia locala ar face astfel economie, avand in vedere ca numai anul acesta a cheltuit sute de mii de euro cu datul in barci al altora, pentru ca Romania nici macar nu a avut reprezentant in competitie. Pentru ca de la liberali mai asteapta sa-i sprijine alte proiecte, Mazare si-a varsat nervii pe ministrul UDMR al Mediului, Atilla Korodi. "Ii multumim guvernului, ii multumim ministrului Korodi, ca este un baiat atat de destept si cu mintea atat de deschisa si ca ne-a blocat tot ceea ce inseamna dezvoltarea turismului pe apa in Constanta", a afirmat cu ironie primarul Constantei.

Referendum local

Avand in vedere faptul ca propunerea sa de atacare a hotararii de includere a lacului in reteaua ariilor protejate nu a avut succes la consilieri, Mazare nu a exclus posibilitatea organizarii unui referendum local pe aceasta tema. "O sa incercam sa gasim niste formule pentru a ataca aceasta hotarare, iar daca nu, sa traim in continuare cu ungurul ministru care dezvolta turismul romanesc pe litoral. Da, daca nu vom gasi solutii sa anulam aceasta hotarare o sa organizam un referendum la Constanta, sa explice domnului ministru ungur Korodi ca noi constantenii si romanii de aici vrem sa dezvoltam agrementul pe apa pentru turism", a spus edilul Constantei.

Mazare da semne de oboseala....

Mazare s-a aratat dezgustat de politica si a afirmat ca va mai candida pentru un singur mandat la Primaria Constanta. El a precizat ca nu-si face probleme in ce priveste realegerea de catre constanteni. "Nu-mi fac probleme. O sa mai stau un mandat, dar numai unul. Sa mai vina si altii, am obosit", a spus edilul Constantei. Intrebat ce va face cand nu va mai fi primarul Constantei, Radu Mazare a spus ca va sta la cald, intr-una din tarile cu clima blanda pe care le viziteaza des, cel mai probabil in Brazilia. "Ajunge cu politica pentru ca viata politica este ingrozitoare in Romania", a mai spus el.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii