Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru prima dată în public, de când „s-au luat cu acte“ Alianţa Creştin-Liberală Constanţa, momentul întâiului bilanţ

ro

23 Aug, 2014 00:00 2659 Marime text


Liderii Alianţei Creştin-Liberale de la nivelul judeţului Constanţa au susţinut, vineri, primul eveniment oficial. Senatorul Christian Gigi Chriu şi deputatul Gheorghe Dragomir, cărora li s-a alăturat deputatul Dănuţ Culeţu, s-au întâlnit la sediul PDL, în contextul unei conferinţe de presă.

Aceştia au promis că astfel de evenimente vor avea loc săptămânal. Au trecut aproape trei săptămâni de când PNL şi PDL s-au luat „cu acte“, astfel că primele concluzii au fost făcute publice astăzi de cei doi copreşedinţi. „Ne este uşor să coabităm şi să lucrăm împreună. Acest lucru l-am ştiut încă de când s-a luat decizia de colaborare. Am avut întâlniri de lucru care au decurs bine“, a precizat deputatul Gheorghe Dragomir.

„Boc să înceteze să îşi mai saboteze partidul“

În altă ordine de idei, senatorul Christian Gigi Chiru i-a cerut lui Emil Boc, primarul Clujului, să înceteze să îşi mai „saboteze partidul“ prin susţinerea publică a candidaturii Elenei Udrea, reprezentanta PMP, lucru care nu face decât să îl discrediteze politic. Cu toate acestea, el a transmis că Boc nu va fi exclus din PDL, „pentru a nu-i oferi ocazia de a se victimiza“. „Nu putem să tolerăm un sabotaj din interiorul partidului, din partea lui Boc, chiar dacă este exercitat de fostul preşedinte al partidului şi premier al României, de fostul nostru şef. Este o atitudine care-i umileşte întreaga carieră politică, nu face decât să se discrediteze şi ne arată cât de mici devin unii oameni când le iei puterea. I-am cerut public să îşi clarifice situaţia, pentru că, în ultimul an, a adus atingere PDL“, a declarat senatorul Gigi Chiru. „Dacă Boc simte nevoia să se delimiteze de PDL, s-o facă“, a completat acesta.
„Indiferent de ce zice Boc, alegătorii nu or să voteze exact cum le spune un lider de partid. Cel mai clar exemplu a fost chiar cu PNL, în 2009, când am cerut membrilor şi simpatizanţilor liberali să voteze cu Mircea Geoană. A votat vreun liberal cu Geoană atunci? Nu!“, a ţinut să precizeze deputatul Gheorghe Dragomir!

„Elena Udrea - zero. Monica Macovei - zero virgulă...“

Cei trei lideri politici au încercat să traseze unele previziuni cu privire la şansele celorlalţi prezidenţiabili, mizând însă detaşat pe faptul că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, va intra cu siguranţă în turul doi. „Elena Udrea este eroarea majoră de la prezidenţiale; are zero şanse la alegeri. Monica Macovei este un foarte bun europarlamentar; ar avea şanse...zero virgulă“, apreciază deputatul Gheorghe Dragomir. „Elena Udrea este piesa de legătură între Traian Băsescu şi Victor Ponta. Elena Udrea, Tăriceanu, Macovei au fost împinşi în faţă pentru a bulversa viaţa politică, astfel încât cetăţeanul de rând să nu mai înţeleagă nimic“, este de părere Dragomir. El consideră că viitorul preşedinte al României va fi Klaus Iohannis. „L-am desemnat candidat, pentru că românii îşi doresc acest lucru. În toate sondajele noastre, Iohannis era pe primul loc. I-am spus acest lucru şi lui Crin Antonescu, chiar a doua zi după alegerile europarlamentare - că Iohannis trebuie să fie candidatul nostru. Există o reacţie pozitivă din partea tinerilor, a celor care nu au mai ieşit la vot“, a mai declarat Dragomir. Poziţia lui Gheorghe Dragomir este împărtăşită de Dănuţ Culeţu. „Klaus Iohannis are, după unii avantajul, după alţii dezavantajul, de a fi primar. Şi Jacques Chirac a fost primar, devenind apoi preşedintele Franţei. La fel şi Traian Băsescu“, a ţinut să precizeze Culeţu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii