Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe 26 martie, progresiştii îşi aleg preşedintele Proiectele PSD din Parlament, fără susţinere UNPR!?

ro

08 Mar, 2016 00:00 3352 Marime text
Conducerea UNPR s-a reunit, ieri, la Parlament, în prima ședință a Comitetului Executiv organizată după demisia lui Gabriel Oprea din funcţia de preşedinte al partidului.
 
Progresiştii au decis ca, pe 26 martie, să aibă loc Conferinţa Naţională UNPR pentru alegerea succesorului lui Gabriel Oprea la cârma partidului, aspiranţii având posibilitatea de a-şi depune candidaturile până pe 21 martie. Teoretic, membrii UNPR vor trebui să decidă între preşedintele interimar Neculai Onțanu şi șeful campaniei electorale, deputatul Valeriu Steriu, cel preferat, de altfel, şi de fostul lider al partidului, Gabriel Oprea. Surse din partid ne-au declarat că Onţanu nu va candida pentru şefia UNPR şi mulţi parlamentari îl preferă pe Steriu. Totodată, acestea ne-au declarat că, la acea şedinţă, se vor opera şi unele modificări la Statutul UNPR.
 
Cum filiala de la Constanţa a demonstrat că acţionează după „cum a ordonat şefu'”, există toate premisele să îl susţină pe deputatul Steriu pentru că aşa a lăsat să se înţeleagă că este bine pentru partid generalul Oprea. „Ideea este că pe Steriu îl vor parlamentarii... iar UNPR contează, din nefericire, doar în Parlament. Cu excepţia a şapte-opt organizaţii judeţene, UNPR nu există în teritoriu, iar Constanţa este una dintre cele mai slabe din ţară”, ne mărturisea, recent, un progresist.

Schimbare de atitudine în Parlament  

Refuzul PSD de a merge la alegerile locale pe liste comune cu UNPR ş distanţarea social-democraţilor de progresişti după problemele lui Oprea i-au determinat pe cei din urmă să schimbe foaia… Şi unde, dacă nu în Parlament, acolo unde fiecare vot al lor contează. Aşa se face că, de acum înainte, fiecare proiect de lege iniţiat sau susţinut de PSD „va fi analizat” şi votat „în funcţie de cum vor progresiştii şi electoratul UNPR”.
 
De asemenea, nu este exclus ca, în scurt timp, să constatăm că legea privind alegerea primarilor din două tururi de scrutin să atragă atenţia parlamentarilor şi chiar să treacă în timp-record. „În UNPR a început un val de susţinere pentru alegerea primarilor din două tururi de scrutin. Legea este la comisii, dar se va încerca obţinerea unui vot favorabil… Dintr-un motiv sau altul, nu este exclus ca inclusiv la alegerile locale viitorii primari să fie aleşi aşa”, ne-au declarat aceleaşi surse.
 
Nu în ultimul rând, mai mulţi parlamentari foşti membri PPDD le-au atras atenţia liderilor UNPR că ei şi colegii lor reprezintă 70% din activul de partid, situaţie care le impune să nu-i mai marginalizeze pe cei veniţi din partidul lui Diaconescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii