Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PD-L susţine înfiinţarea contului pentru educaţie

ro

24 Nov, 2008 03:00 807 Marime text
pdl.jpgStatul va depune primul 500 de euro în contul înfiinţat la naşterea fiecărui copil

Candidatul PD-L în Colegiul Uninominal nr. 7, pentru Camera Deputaţilor, Laurenţiu Mironescu, şi candidatul PD-L în Colegiul Uninominal nr. 8, pentru aceeaşi cameră a Parlamentului, Paloma Petrescu, au susţinut, ieri, o conferinţă comună de presă, în cadrul căreia au vorbit despre programul anti-criză al formaţiunii şi despre strategia naţională pentru educaţie.

Deputatul Mironescu a arătat că PD-L este singura formaţiune care are un program de guvernare anti-criză. Printre măsurile pe care PD-L şi le-a propus se numără cele de protecţie a cetăţenilor care au contractat credite imobiliare mari şi sunt în imposibilitatea de a le plăti, dar şi înfiinţarea unui fond de criză de un miliard de euro pentru întreprinderile mici şi mijlocii. Alte măsuri propuse de democrat-liberali în programul de guvernare sunt scăderea accizei la motorină, intabularea gratuită şi diminuarea birocraţiei pentru sursele de finanţare a investiţiilor din sectorul agrar.
Candidatul PD-L pentru Colegiul Uninominal nr. 8, Paloma Petrescu, a prezentat, pe scurt, strategia naţională pentru educaţie elaborată de către Comisia prezidenţială. Strategia naţională pentru educaţie, prevăzută pentru perioada 2009 - 2015, are ca noutăţi introducerea clasei pregătitoare, la care vor fi înscrişi copiii între şase şi şapte ani, învăţământul obligatoriu de zece clase şi ciclul liceal pe o perioada de trei ani. Paloma Petrescu a declarat că PD-L îşi doreşte să schimbe sistemul de învăţământ astfel încât să nu se mai pună accentul pe un număr mare de cunoştinţe acumulate, ci pe competenţele dobândite.

Accesul la bani, la majorat

Candidatul PD-L în Colegiul nr. 8, pentru Camera Deputaţilor, a precizat, totodată, că PD-L îşi propune înfiinţarea unui cont pentru educaţie, pentru fiecare copil nou-născut. Astfel, statul va fi primul care pune în cont 500 de euro, iar contul va putea fi pus la dispoziţia oricărei persoane care doreşte să contribuie la educaţia copilului respectiv. Beneficiarul va avea acces la aceşti bani după împlinirea vârstei de 18 ani şi îi va utiliza în scopul continuării studiilor. De asemenea, potrivit Palomei Petrescu, fost inspector şcolar general şi fost secretar de stat în Ministerul Educaţiei, PD-L îşi propune să înfiinţeze şi un cont pentru formarea continuă a cadrelor didactice.       


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii