Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:46 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentul dă astăzi aviz pentru referendumul propus de Klaus Iohannis

ro

13 Feb, 2017 10:13 845 Marime text
Parlamentul dă astăzi aviz preşedintelui Klaus Iohannis pentru declanşarea referendumului pe tema luptei anticorupţie. Comisiile de specialitate s-au pronunţat deja în favoarea consultării populare pe care şeful statului a decis să o organizeze după ce Guvernul a încercat modificarea codurilor penale, informează Digi 24.

Dacă Parlamentul nu respectă termenul de 20 de zile calendaristice pe care le are la dispoziţie pentru a-şi da avizul, preşedintele poate emite decretul de organizare a referendumului şi fără acest aviz.

Conducerea Parlamentului se reuneşte luni, la ora 12:00, pentru a stabili şedinţa plenului reunit în care se va da un aviz consultativ pentru solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe Justiţie, în condiţiile în care expiră termenul de 20 de zile prevăzut de lege. În cazul în care Birourile Permanente reunite nu pun pe ordinea de zi scrisoarea şefului statului, acesta poate iniţia demersurile pentru consultarea populaţiei şi fără punctul de vedere al Parlamentului.

Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat marţi, cu unanimitate de voturi, un aviz favorabil solicitării preşedintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum pe Justiţie, social-democratul Şerban Nicolae afirmând însă că acest demers al şefului statului va costa aproximativ 250 milioane lei, bani care nu au fost prevăzuţi în bugetul pe 2017


Sursa foto: digi24.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii