Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii vor vota joi printr-o aplicație pentru încuviințarea stării de urgență

ro

16 Mar, 2020 19:40 2840 Marime text
Deputaţii şi senatorii vor vota joi, la plenul reunit al Parlamentului, printr-o aplicaţie informatică ce presupune accesarea unei adrese web şi acţionarea butonului de pe ecran corespunzător opţiunii de vot, iar dezbaterile vor avea loc prin sistemul de teleconferinţă, potrivit agerpres.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat, luni, procedura privind desfăşurarea şedinţei de plen comun pentru votul de joi.  Potrivit acestei proceduri, şedinţa este transmisă prin streaming live pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor.

Preşedinţii celor două Camere vor fi prezenţi în sala de plen.
"Exercitarea votului pentru ordinea de zi, programul de lucru, votul pe articole, votul final se va desfăşura după următoarea procedură: votul deputaţilor şi senatorilor se exercită printr-o aplicaţie informatică realizată de departamentele de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, care presupune, în principal, accesarea unei adrese web şi acţionarea butonului de pe ecran corespunzător opţiunii de vot. Accesul la pagina web respectivă este securizat prin user şi parolă, care vor fi comunicate fiecărui parlamentar prin SMS. Rezultatul votului va fi afişat imediat pe ecranul dispozitivului electronic de pe care este urmărit streaming-ul. Dezbaterile şi intervenţiile vor fi realizate prin sistemul de teleconferinţă audio, prin grija departamentelor de specialitate ale Camerei Deputaţilor", potrivit sursei citate.


Conducerea Parlamentului a decis ca joi, la ora 12,00, să se dea votul în plenul reunit pe decretul emis de preşedintele Klaus Iohannis cu privire la starea de urgenţă în România.

Sursă foto (cu rol ilustrativ) : Arhivă ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii