Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii chiulangii ar putea fi sancționați cu 10% din indemnizație pentru absențe nemotivate

ro

12 Feb, 2021 00:00 3047 Marime text
  • Deputații liberali au înregistrat o inițiativă legislativă, ce prevede sancționarea cu 10% din indemnizație a absențelor nemotivate ale parlamentarilor
  • În prezent, cuantumul sancționării absențelor este de doar 1%
  • În ultimii 30 de ani, absenteismul parlamentarilor a afectat încrederea cetăţenilor în cea mai importantă instituţie a democraţiei, dar şi funcţionarea parlamentului



Deputații liberali au înregistrat la secretariatul Camerei Deputaților,inițiativa legislativă, redactată de deputatul Sebastian Burduja, ce prevede sancționarea cu 10% din indemnizație a absențelor nemotivate ale parlamentarilor.

În prezent, cuantumul sancționării absențelor este de doar 1%. Cu atât mai grav este acest fapt în contextul în care mai puțin de un român din zece mai are încredere în Parlamentul României.
Deputatul PNL de Constanța, Bogdan Bola, cosemnatar al acestei inițiative, spune că "Inițiativa parlamentară trebuie să fie un semnal pe care îl dăm de schimbare a modului de a face politică, cu respect față de cetățean și cu responsabilitate față de banul public. Absenteismul parlamentarilor afectează încrederea cetăţenilor în cea mai importantă instituţie a democraţiei, dar şi funcţionarea parlamentului. Tocmai de aceea, o creştere a penalizării absenţelor nemotivate sperăm să responsabilize și pe unii parlamentari. În caz contrar, nu cred că va fi ultima modificare a Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, în sensul creșterii procentului reţinut din salariul brut lunar în cazul absentării nemotivate".
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii