Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordinul de eliberare din funcţie nu-i strică planurile Tusac vrea şi la Primărie, şi la Parlament

ro

16 Nov, 2011 01:36 2052 Marime text
Tusac_Claudiu_Tusac_001.jpgDupă cum declara ieri primarul de la Mangalia, Claudiu Tusac, acesta nu a urmat indicaţiile prefectului Claudiu-Iorga Palaz referitoare la încetarea activităţii sale după ce s-a semnat ordinul de eliberare din funcţie. Ieri, după ora prânzului, primarul Tusac şi-a făcut apariţia la Primărie ca în orice altă zi obişnuită de lucru.

Referitor la această situaţie, prefectul spune că nu are cum să facă poliţie la Primărie şi să interzică accesul primarului în instituţie. „Nu pot să fac asta, doar că el nu mai are voie, începând de astăzi (n.r. ieri), să semneze nimic. Filimon este cel care trebuie să facă asta". Am încercat să luăm legătura şi cu cel care a preluat atribuţiile de primar, viceprimarul Constantin Filimon, însă contactat telefonic acesta a declarat că nu este el cel căutat. Cu alte cuvinte, nu a vrut să stea de vorbă, cu atât mai mult cu cât ştia subiectul dialogului.

Tusac: „I-am făcut plângere penală prefectului"

În schimb, Primarul Tusac a confirmat că este la Primărie şi că îşi va continua activitatea, însă cel care va semna documentele este viceprimarul Filimon. „Atâta timp cât ordinul este valabil, nu sunt atât de prost să semnez documente. Semnează Filimon, dar după ce ne consultăm".

Mai mult, aşa cum susţinea în urmă cu două zile, Tusac i-ar fi făcut prefectului Palaz plângere penală pentru abuz în serviciu în cazul ordinului de eliberare din funcţie. „Azi am făcut plângere penală. O să mă ocup să răspundă în faţa legii. Nu mi s-a acordat termenul legal, aşa cum spune în Legea ANI, că oricine se poate apăra la cel puţin două instanţe în 15 zile. Acum, că atribuţiile sunt delegate viceprimarului, am mai mult timp să mă ocup de plângeri şi să merg până la CEDO pentru dreptate", se plânge Tusac. Din punctul său de vedere, toată tevatura privind situaţia legată de eliberarea din funcţie s-ar fi declanşat la momentul în care sondajele îl indicau tot în fruntea clasamentului pentru un alt mandat de primar la Mangalia. „Am şi susţinerea conducerii de la Constanţa, dar şi pe a lui Dragnea şi a lui Bănicioiu. Sunt primul în sondaje. Iorguş nu va mai fi în veci primar!", exclamă Tusac. Acesta nu exclude posibilitatea ca, în cazul în care alegerile pentru Parlament vor fi în zile diferite faţă de cele pentru locale, el să candideze pentru ambele funcţii, tocmai pentru a nu-i mai lăsa loc lui Iorguş.

Foleanu vrea convocarea unei şedinţe extraordinare

La o zi după ce prefectul a semnat ordinul de eliberare din funcţie a primarului Tusac, consilierul PDL Paul Foleanu susţine că este nevoie de convocarea unei şedinţe de consiliu extraordinare care să aibă pe ordinea de zi câteva puncte foarte importante pentru comunitatea locală la acest moment. „Trebuie să rezolvăm împreună problema furnizării căldurii în oraş, cât şi a preţului gigacaloriei. Sunt sigur că vom putea găsi soluţiile potrivite pentru a fixa un preţ şi un regim de furnizare normal al agentului termic în oraş. Trebuie să readucem taxele şi impozitele la nivelul anului 2009, astfel încât agenţii economici să poată depăşi mai uşor efectele crizei economice pe care o traversăm. Asigurăm cetăţenii oraşului că lucrările de reabilitare a tramei stradale şi a faţadelor blocurilor vor continua şi că se vor demara în cel mai scurt timp şi lucrările de reabilitare a infrastructurii turistice din staţiunile aferente municipiului Mangalia", spune Foleanu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii