Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă rundă de discuții între premier și reprezentanţii Consiliilor Judeţene pe tema proiectului de buget pe anul 2021

ro

19 Jan, 2021 00:00 2085 Marime text
 
  • Discuții între premierul Florin Cîţu și reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România în perspectiva adoptării de către Guvern a proiectului de buget pe anul 2021
  • Au fost aduse în discuţie principalele probleme cu care se confruntă administraţia locală în ceea ce priveşte bugetele proprii şi au fost avansate mai multe soluţii, care urmează să fie convenite cu guvernul
  • O altă temă de discuție a fost reforma în administraţia locală
 
Premierul Florin Cîţu a avut ieri o rundă de consultări cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), context  în care a subliniat necesitatea existenţei unor principii la baza construcţiei bugetelor locale, pentru "transparenţă şi predictibilitate", care să includă destinaţii clare ale fondurilor şi standarde de cost stabilite pragmatic.
Discuţiile au fost purtate în perspectiva adoptării de către Guvern a proiectului de buget pe anul 2021, dar şi pentru asigurarea sustenabilităţii cheltuielilor publice pe termen lung.
Au fost aduse în discuţie principalele probleme cu care se confruntă administraţia locală în ceea ce priveşte bugetele proprii şi au fost avansate mai multe soluţii, care urmează să fie convenite cu guvernul.
Şeful Executivului a subliniat necesitatea existenţei unor principii la baza construcţiei bugetelor locale, pentru transparenţă şi predictibilitate, care să includă destinaţii clare ale fondurilor şi standarde de cost stabilite pragmatic.
O altă temă de discuție a fost reforma în administraţia locală, pentru cheltuirea judicioasă a banilor publici şi pentru a fi generată dezvoltare.
La reuniune a mai participat, din partea Guvernului, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, Cseke Attila.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii