Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi contre Moinescu - Iordache „Medgidienii vor îngheţa la iarnă în casele lor“

ro

19 Oct, 2010 00:00 1767 Marime text

Organizaţia locală PDL Medgidia precizează, prin intermediul unui comunicat de presă, că în şedinţa extraordinară din 15 octombrie 2010 a Consiliului Local Medgidia a fost aprobat preţul local pentru producţia şi distribuţia energiei termice, cu toate că acest serviciu nu există.

„Serviciul de termie a fost transferat de la Direcţia de Servicii Publice unui agent economic ce încă nu funcţionează. Preţul de producţie şi distribuţie a gigacaloriei este de 236 de lei şi reprezintă cel mai mic preţ din ţară pentru acest serviciu. Acest fapt se datorează modernizărilor sistemului de centrale termice şi reţelei de distribuţie a energiei termice realizate în perioada 2005 - 2008. Actuala administraţie aprobă acest preţ cu toate că serviciul de producţie şi distribuţie a energiei termice nu funcţionează la ora actuală în Medgidia“, se arată în comunicatul de presă al PDL Medgidia. 

De asemenea, democrat-liberalii din Medgidia mai precizează că s-a aprobat concesionarea canalului vechi pe 25 de ani, pe un preţ de nimic. „Canalul vechi a fost concesionat pe 25 de ani pe un preţ de nimic. Proiectul de hotărâre de consiliu local a fost aprobat, pentru consilierii PNL fiind mult mai important premiul special promis de Marian Butnaru decât interesul Medgidiei. Medgidia devine din ce în ce mai săracă, iar medgidienii vor îngheţa la iarnă în casele lor datorită incompetenţei actualei administraţii publice locale“, se mai precizează în comunicatul de presă al PDL Medgidia.

Iordache: „Dăm drumul la căldură, la 1 noiembrie“ 

Contactat telefonic, primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache, a declarat că afirmaţiile din comunicat nu sunt altceva decât o altă tentativă de discreditare a sa, care îi aparţine preşedintelui PDL Medgidia, Dumitru Moinescu. „Într-adevăr, societatea care va furniza energie termică, SC Apollo Ecoterm SRL, este nou-înfiinţată, ca urmare a desfiinţării Direcţiei Servicii Publice, în urma aplicării Ordonanţei 63/2010. Ca să poată furniza agent termic, societatea are nevoie de licenţă, proiect şi contracte de delegare, nu poate intra în funcţiune aşa, imediat“, ne-a declarat Marian Iordache, adăugând că firma Consiliului Local a încheiat contract cu o companie furnizoare şi va începe să funcţioneze la 1 noiembrie, chiar mai devreme, furnizând mai întâi apă caldă, iar apoi şi căldură. În ceea ce priveşte preţul agentului termic, Iordache a precizat că este acelaşi ca anul trecut, singura diferenţă fiind că i s-a calculat TVA de 24% şi nu de 19%. 

Referitor la concesionarea canalului vechi, cu destinaţia de baltă de pescuit sportiv, primarul Medgidiei a precizat că preţul de pornire aprobat de Consiliul Local este de 9.900 de lei pe an. „Nu înţeleg de ce se miră domnul Moinescu, pentru că şi unul dintre colegii dumnealui de partid, Mircea Talaşman, a votat pentru concesionarea prin licitaţie publică“, a mai spus Iordache. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Geppetto 19 Oct, 2010 13:58 Iordache este o marioneta de lemn ce poate fi manipluata de oricine. Pe el nu il intereseaza Medgidia, nici medgidienii. Face cadou acolitilor sai orasul bucata cu bucata. E un mare mincinos...
  • Contabilu 19 Oct, 2010 07:08 Ma bucur ca macar voi, din toata presa constanteana mai scrieti si despre prostiile lui Iordache. Stiti ca va da afara de la Serviciul de Drumuri si Infrastructura si de la Spatii Verzi peste 150 de persoane? Cand impreuna cu Ion Gana a infiinta S.C. Apollo Ecoterm SRL a spus ca a desfiintat DSP si a infiintat noua firma numai pentru a nu da oamenii afara de la serviciu. Cum isi permite acum sa incalce legislatia in domeniu si, la nici o luna d ela infiintarea noii firme, personalul de la fostul DSP sa fie dat afara? Ce protectie sociala face Marian Iordache daca lasa pe drumuri in prag de iarna peste 150 de familii? Ce au de spus in aceasta privinta consilierii PSD Vladescu, Epure, Trifan si Beres, care sustin ca sunt aparatorii protectiei sociale? Stiti ca pana ieri 30 din cei 150 de oameni vizati au primit deja preavizul de incetare a contractului de munca incepand cu 1 noiembrie 2010? Cei peste 150 de oameni se gandesc sa protesteze spontan si sa ceara demisia lui Gana de la societatea infiintata de Primarie, mai precis de Iordache pentru prietenul sau.