Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nimic nou sub soare Care sunt promisiunile predilecte ale primarului Mazăre în campaniile electorale

ro

15 Oct, 2014 00:00 2282 Marime text


Fie că este vorba despre alegeri locale, fie despre europarlamentare sau prezidenţiale, Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa, scoate din joben, în campaniile electorale, câteva teme predilecte.


Promite constănţenilor reabilitarea Cazinoului, un nou pachet din acţiunile Portului Constanţa şi mai ales o gigacalorie mai ieftină. Până la ora actuală, niciuna dintre aceste promisiuni nu s-a concretizat, toate fiind la stadiul de discuţii, de proiect.

„Îţi promit că voi reabilita această bijuterie“

Încă de la începutul acestui an - deh, an electoral, cu alegeri europarlamentare şi prezidenţiale - şeful administraţiei publice locale constănţene, Radu Mazăre, le-a promis constănţenilor „marea cu sarea“. Mai exact, prin intermediul unei scrisori care a ajuns la constănţeni odată cu plicul de la SPIT - plic ce conţinea hârtiile legate de taxele şi impozitele aferente anului 2014 -, edilul-şef a enumerat câteva dintre dezideratele sale pentru anul în curs. Printre mai multe aspecte, Mazăre a amintit situaţia de-a dreptul dramatică a Cazinoului din Constanţa, aflat, în prezent, în stare avansată de degradare. „Să ştii că situaţia Cazinoului mă preocupă foarte serios şi că încerc în permanenţă găsirea unei soluţii. Îţi promit că, într-un fel sau altul, voi reabilita această bijuterie a noastră cu fonduri europene sau cu investiţii private“, susţinea Mazăre. Ei bine, în această campanie, primarul s-a „mişcat“ în acest sens. Consiliul Local Municipal (CLM) Constanţa a aprobat, în şedinţa din 2 octombrie, transmiterea Cazinoului din administrarea CLM în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii, instituţie aflată sub „aripa“ ministerului condus de vicepremierul Liviu Dragnea. Rămâne însă de văzut dacă, în termen de 24 de luni de la semnarea protocolului de semnare-primire a imobilului, Compania Naţională de Investiţii va demara lucrările de reabilitare şi restaurare a Cazinoului. În cazul în care nu se va întâmpla asta, Cazinoul trebuie să revină în administrarea municipalităţii constănţene, aşa cum prevede hotărârea Consiliului Local.

Un nou CET. Ia-l de unde nu-i!

O altă temă preferată de Mazăre şi reiterată, în ultimii ani, în toate campaniile electorale este cea a unui nou CET. În campania pentru alegerile locale din 2012, primarul promitea un CET nou şi, deci, o gigacalorie mai ieftină. „Vreau să fac un CET nou, în aşa fel încât preţul gigacaloriei să fie mai ieftin şi, apoi, scade proporţional pentru toată lumea“, spunea primarul Constanţei.
Luna aceasta, şeful municipalităţii constănţene s-a „sucit“, explicând că autorităţile locale nu vor prelua CET-ul în condiţiile în care acesta are datorii de 40 de milioane de euro. „Dacă nu vine la primărie fără datoriile aferente... două cuvinte: ex-clus!“, spunea Radu Mazăre, la începutul săptămânii trecute.

Portul Constanţa

Chiar dacă în epistola de început de an Mazăre nu a făcut referire la port, primarul a amintit dorinţa sa în repetate rânduri în ultimii doi ani şi jumătate. Trecerea unui nou pachet din acţiunile Portului Constanţa, cu titlu gratuit, de la Ministerul Transporturilor sub „umbrela“ administraţiei Mazăre pare cumva un fel de Fata Morgana pentru Radu Mazăre. În pofida tuturor tentativelor de a-şi îndeplini dorinţa, o serie de miniştri ai Transporturilor i-au „tras basca pe ochi“ primarului Constanţei. Nici liberalii Relu Fenechiu şi Ramona Mănescu, nici social-democraţii Dan Şova şi Ioan Rus nu au încurajat intenţia edilului-şef, susţinând la unison că Portul Constanţa este un obiectiv strategic de interes naţional şi că cel mai indicat este ca el să rămână la Ministerul Transporturilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii