Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor, „bisat" la bară de şefii din CJC

ro

05 May, 2011 01:25 2126 Marime text

cjc_proces_sediu_CJC.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a fost, din nou, reclamat în instanţă de către propriii subordonaţi, care cer suspendarea şi anularea deciziei de poprire din salarii a sporurilor declarate ilegale de Curtea de Conturi

Un alt proces a fost intentat de angajaţii Consiliului Judeţean Constanţa instituţiei. În acest nou dosar, preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu are calitatea de pârât, iar printre reclamanţi găsim numele unor şefi de servicii şi direcţii ale CJC.

Dosarul nr. 7238/118/2011 a fost înregistrat pe 2 mai la Tribunalul Constanţa - Secţia comercială, de contencios administrativ şi fiscal, reclamanţii cerând suspendarea, respectiv anularea unui act administrativ. Mai exact, este vorba despre solicitarea de anulare a dispoziţiei şefului CJC prin care angajaţii instituţiei sunt obligaţi să returneze banii pe care i-au primit cu titlul de sporuri, după ce Curtea de Conturi a declarat aceste sume ilegale. De precizat că pe rolul instanţei se află mai multe procese înaintate de angajaţii CJC împotriva instituţiei şi a şefului lor, prin care personalul cere anularea popririi acestor bani din salariu. Reclamanţii din acest dosar sunt: Mihaela Lungu - şefa Serviciului Achiziţii al CJC, Sevil Sumanariu - directorul Direcţiei Generale de Proiecte, Getuţa Tănasă - şef serviciu în cadrul Direcţiei Generale Urbanism şi Lucrări Publice, Gabriela Canciu - consilier în cadrul Serviciului Achiziţii, Irina Rogoz - inspector, Daniela Elena Dumitrescu - consilier Serviciul Achiziţii, Elena Tănasă - inspector Serviciul Achiziţii, Elena Duma - inspector Serviciul Achiziţii, soţii Vildan şi Beinor Baubec, ambii consilieri şi Cecilia Cerasela Uţă - inspector asistent în cadrul aceluiaşi serviciu.

Procese pentru sporurile din 2008 şi 2009

CJC_proces_nicusor_constantinescu.jpgÎntr-o ediţie anterioară relatam că şefa Serviciului Achiziţii, Mihaela Lungu, alături de subordonaţi ai structurii pe care o conduce, a introdus acţiune împotriva popririi sporurilor declarate abuzive de Curtea de Conturi şi la sfârşitul anului trecut, mai exact pe 14 octombrie 2010. Contactată telefonic în legătură cu acest nou proces, Mihaela Lungu ne-a declarat că noua acţiune se referă la sumele de care angajaţii CJC au beneficiat în 2009, în timp ce dosarul înregistrat anul trecut pe rolul instanţei făcea referire la anularea actului de oprire din salariu a sporurilor acordate în 2008.

Reamintim că, în urma unui control efectuat în toamna anului 2009 la instituţia judeţeană, reprezentanţii Curţii de Conturi au ajuns la concluzia că angajaţii CJC au beneficiat de sporuri şi alte drepturi acordate nelegal, a căror valoare totală se ridica la nu mai puţin de 4.517.191 de lei. În consecinţă, Curtea de Conturi a dispus recuperarea plăţilor considerate nelegale. Măsura returnării se referă la sumele provenite din sporul de confidenţialitate de 15% calculat la salariul de bază, indemnizaţia de dispozitiv în cuantum 25%, sporul de reprezentare de 20%, prima de vacanţă acordată personalului contractual, alocaţia de sărbători, transportul la şi de la locul de muncă şi norma de hrană. Şi în 2010 a avut loc un control în urma căruia inspectorii Curţii de Conturi au depistat sporuri acordate fără respectarea prevederilor legale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii