Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moțiunea de cenzură nu s-a mai votat. Care a fost motivul

ro

31 Aug, 2020 17:02 3055 Marime text
  • Premierul Ludovic Orban este de părere că moţiunea de cenzură depusă de PSD este "consumată" şi spune că decizia Curţii Constituţionale este cea care va stabili cursul acestui demers.
Parlamentul s-a reunit, luni, de la ora 14,00, în ultima zi a sesiunii extraordinare, în şedinţă comună, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată "Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor", scrie agerpres.ro.

Premierul Ludovic Orban este de părere că moţiunea de cenzură depusă de PSD este "consumată" şi spune că decizia Curţii Constituţionale este cea care va stabili cursul acestui demers.

"Din punctul nostru de vedere, moţiunea e în afara cadrului constituţional şi ni se pare firesc ca moţiunea să nu se dezbată, să nu fie votată. (...) Din punctul meu de vedere, moţiunea este consumată, dar sigur trebuie să aşteptăm decizia CCR, pentru că în funcţie de decizia CCR se poate stabili cu precizie ce va urma. De mâine (n.r. - marţi) începe sesiunea ordinară.

Asta este o altă invenţie şi năzdrăvănie să intri cu moţiunea în a treia sesiune, una ordinară, după ce ai depus-o într-o sesiune extraordinară, ai citit-o în altă sesiune extraordinară. Nu vreau să intru în aceste lucruri. În ceea ce ne priveşte pe noi ne interesează să ne preocupăm de problemele României", a afirmat luni Orban, la Parlament.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că va propune Consiliului Politic Naţional al partidului excluderea celor trei colegi care nu au venit la Parlament pentru votarea moţiunii de cenzură şi care au invocat probleme legate de coronavirus, Ciolacu adăugând că niciunul dintre ei nu este bolnav.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă a luat legătura cu colegii săi care au invocat probleme legate de noul coronavirus, Ciolacu, şef al Camerei Deputaţilor, a spus:

"Care colegi? Cei trei îmbolnăviţi? Domnul Potor, domnul Rădulescu şi doamna Carmen Dan. Dacă tot forţăm aşa lucrurile, am să propun Comitetului Politic Naţional excluderea celor trei foşti colegi ai mei. (...) Nu e niciunul bolnav".


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii