Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificarea semnalizării rutiere, aviz pozitiv de la Comisia de Transport a Camerei Deputaților

ro

27 Oct, 2023 10:38 805 Marime text



Comisia de Transport și Infrastructură a Camerei Deputaților a dat aviz pozitiv pentru o nouă modificare și completare legislativă la Ordonanța de Urgență nr.195/2002, care are în vedere semnalizarea rutieră.

Prin acest proiect de lege, se întărește atât puterea Poliției Rutiere, cât și a administratorului drumului public pentru verificarea modului de amplasare a mijloacelor de semnalizare/informare rutieră și a faptului că acestea sunt conforme standardelor în vigoare.

De asemenea, Poliția Rutieră va avea obligația ca, cel puțin o dată pe an, să verifice toate drumurile publice din România. În locurile unde vor fi constatate nereguli, va trimite note către administratorul drumului, care va avea 120 de zile la dispoziție pentru remedierea problemelor semnalate.

„Această modificare legislativă, prin implicarea structurilor statului are ca scop creșterea gradului siguranței rutiere pentru toți participanții în trafic, dar și reducerea numărului de accidente,” a anunțat deputatul PNL Constanța, Marian Crușoveanu.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii