Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modernizarea căii ferate, care leagă Constanța de sudul litoralului, inclusă în Planul Național de Reconstrucție pentru infrastructură

ro

27 Jul, 2021 00:00 3232 Marime text
  • 3.8 miliarde de euro sunt puse la dispoziția României pentru sectorul feroviar în cadrul PNRR
  • În cadrul acestor proiecte, vor fi efectuate lucrări de electrificare și modernizare a acestui tronson de cale ferată, care leagă Constanța de sudul litoralului
 
 
Trenurile vor circula mai repede pe ruta Constanța – Mangalia.
 
Vor fi efectuate lucrări de electrificare și modernizare a acestui tronson de cale ferată, care leagă Constanța de sudul litoralului.
 
Proiectul este inclus în Planul Național de Reconstrucție pentru infrastructura feroviară, susține senator USR de Constanța, Remus Negoi.
“ 3.896 miliarde de euro sunt puse la dispoziția României pentru sectorul feroviar.

Concret, cu acești bani vom putea să modernizăm parcul de vagoane si locomotive și să creștem viteza comercială pe principalele rute de transport feroviar.

Trenurile vor circula fără restricții de viteză pe rutele: București – Craiova, București – Cluj Napoca, Cluj Napoca – Suceava, București – Pitești – Craiova, București – Iași.

Pe rutele Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, Videle – Giurgiu, Constanța – Mangalia se vor face lucrări de electrificare și modernizare a căii ferate, ceea ce va permite trenurilor să circule mai repede.

Tot cu banii din PNRR ne propunem să îmbunătățim serviciile pentru trenurile metropolitane: orar cadențat, frecvență mai mare a trenurilor pe rutele cele mai solicitate, corelarea cu alte mijloace de transport”, anunță parlamentarul constănțean.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și: 

Senatorul USR de Constanţa, Remus Negoi și-a prezentat raportul de activitate după primele şase luni în Parlamentul României

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii