Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mişcarea civică la care au aderat Strutinsky şi Constantinescu se organizează în filiale şi vrea să participe la viitoarele alegeri

ro

19 Mar, 2018 00:00 5421 Marime text
Reprezentanţii Iniţiativei Civice „România 3.0“, fondată de fostul colonel SRI Daniel Dragomir, au organizat, la poalele Tâmpei, o conferinţă regională, cu participarea membrilor şi simpatizanţilor din mai multe judeţe, potrivit presei braşovene. Cel mai important punct de pe agenda de discuţii s-a referit la adoptarea unei decizii cu privire la implicarea politică a „România 3.0“.
 
Printre deciziile adoptate la reuniunea de la Braşov se numără: „România 3.0“ va rămâne o asociaţie civică, dar va promova obiective politice; va prezenta liste proprii de candidaţi la alegerile europarlamentare; se va accentua organizarea filialelor judeţene, iar în interiorul asociaţiei se va promova democraţia participativă directă, printr-o aplicaţie online, astfel încât fiecare decizie importantă, fiecare candidat, fiecare iniţiativă majoră va fi pusă la dispoziţie transparent şi fiecare membru va avea un cuvânt (sau un click) de spus.
 
Vă reamintim că la proiectul Iniţiativa Civică „România 3.0“ au aderat actuali şi foşti politicieni, oameni de afaceri, mai ales dintre cei care se consideră victime ale „statului paralel“. Printre cei care s-au declarat simpatizanţi ori au devenit membri se numără şi deputatul PSD Liviu Pleşoianu, Andrei Chiliman, fost primar al Sectorului 1 al Capitalei, Mircia Gutău, primarul municipiului Rm. Vâlcea, Tudor Pendiuc, fost primar al Piteştiului, Sorin Strutinsky, om de afaceri şi apropiat al fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, Aristotel Căncescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, sau Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Prin intermediul SMS-urilor, l-am întrebat pe Sorin Strutinsky dacă Iniţiativa Civică „România 3.0“ se va transforma în partid politic în următoarea perioadă şi care este statutul său în cadrul acestei mişcări. „Fac parte din comitetul de iniţiativă, vom vedea pe viitor dacă iniţiativa se va transforma în partid. Voi fi informat şi eu despre ultimele decizii de moment, nu am un rol anume asumat sau stabilit în acest moment în cadrul mişcării“, a precizat Strutinsky.
 
Menţionăm că Nicuşor Constantinescu este încarcerat la Rahova, acolo unde ispăşeşte o condamnare în dosarul Centrului Militar Zonal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii