Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 13 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Membrii comunităţii siriene din Constanţa au cerut în faţa Casei de Cultură expulzarea ambasadorului Siriei (galerie foto)

ro

19 Nov, 2011 01:00 2862 Marime text
protest_1.jpgPeste 20 de sirieni stabiliţi în România au protestat, ieri, pe platoul Casei de Cultură din Constanţa. Membrii comunităţii siriene au manifestat împotriva regimului condus de Bashar-al-Assad şi au cerut oprirea masacrului din ţara lor.

Timp de două ore, cât au avut autorizaţie pentru protest, membrii comunităţii siriene au scandat lozinci prin care îşi manifestau nemulţumirile faţă de ceea ce se întâmplă de câteva luni în ţara lor, acolo unde le sunt rudele. Aceştia aveau înscrise pe diferite pancarte mesaje în limba română, dar şi în siriană, prin care cereau oprirea masacrului din Siria. În plus, au scandat lozinci prin care cereau ca ambasadorul Republicii Arabe Siriene la Bucureşti să fie declarat persona non grata şi să fie expulzat din România. În timpul protestului, potrivit celor declarate de preşedintele biroului executiv al Comunităţii siriene cu sediul la Bucureşti, Ryfaim Muhamad, reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Arabe Siriene în România au filmat o parte din protest, intimidându-i pe cei care scandau diferite lozinci.

protest_.jpgProtestatarii au împărţit ieri şi pliante trecătorilor, prin care aceştia erau informaţi despre revoluţia paşnică din Siria şi despre uciderea copiilor. Revoluţia a început în luna martie a acestui an, când un grup de copii au desenat pe zidurile oraşului mesaje împotriva regimului dictatorial. Răzbunarea conducerii a început cu încarcerarea, torturarea şi violarea minorilor. Ulterior, protestele s-au răspândit în toată Siria, iar răspunsul autorităţilor faţă de protestatarii paşnici a fost suprimarea violentă a protestelor, încarcerarea civililor, oprirea alimentării cu apă a oraşelor, a curentului, a hranei de bază şi a laptelui pentru copii. La aceste măsuri, s-a adăugat şi distrugerea clădirilor şi a moscheilor.

Preşedintele biroului executiv al Comunităţii siriene cu sediul la Bucureşti, Ryfaim Muhamad, prezent ieri la protest, a transmis în numele comunităţii pe care o reprezintă că sunt toţi alături de semenii lor. „Este un semn de solidaritate cu poporul sirian. Comunitatea din Constanţa a reacţionat la apelul nostru".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii