Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare repara caminul de batrani cu fonduri europene

ro

28 Feb, 2009 02:00 1306 Marime text
Radu Mazăre a semnat, la Constanţa, contractul de finanţare pentru proiectul „Reabilitarea şi modernizarea Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanţa".

Potrivit directorului Direcţiei Programe şi Dezvoltare din cadrul Primăriei Constanţa, Ani Merlă, contractul semnat pe 20 februarie este derulat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 3 - „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale".
Reprezentanţii primăriei susţin că, în urma finalizării procesului de evaluare strategică, proiectul „Reabilitarea şi modernizarea Căminului pentru Persoane Vârstnice Constanţa" a ocupat locul I în lista proiectelor prioritizate pentru domeniul 3.2 - „Reabilitarea/modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale".
Proiectul are ca scop vine in intampinareîntărirea capacităţii administrative a principalului furnizor de servicii sociale destinate persoanelor vârstnice la nivelul municipiului Constanţa, respectiv „Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa", prin lucrări de reabilitare şi modernizare a elementelor degradate din structura fizică a imobilului în care funcţionează. Perioada de desfăşurare a investiţiei este de 16 luni.
Potrivit directorului Ani Merlă, proiectul se înscrie în planificările administraţiei publice locale a municipiului Constanţa pe segmentul serviciilor sociale, venind în completarea unor lucrări secvenţiale de amenajări derulate de primărie.
Valoarea totală a proiectului este de 2.885.820,69 lei, din care 2.428.303,05 lei reprezintă valoarea eligibilă pentru finanţare prin POR. Contribuţia financiară a Uniunii Europene la realizarea acestui proiect, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, este de 2.064.057,60 lei, 302.060,57 lei urmând a fi alocaţi din bugetul naţional, iar 62.184,88 lei reprezentând contribuţia Primăriei Municipiului Constanţa.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii