Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările încep în 2013 Aeroportul Mihail Kogălniceanu, beneficiarul unui proiect de 40 de milioane de euro

ro

30 Jun, 2012 02:55 3969 Marime text
aeroport.jpgVineri a fost lansat proiectul „Reabilitare platforme de staţionare aeronave incintă aeroport, comuna Mihail Kogălniceanu, judeţ Constanţa". La eveniment au participat directorul Aeroportului, Constantin Teodorescu, şi secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), Cristian Bărhălescu.

Conducerea Aeroportului Internaţional Mihail Kogălniceanu a susţinut, vineri, conferinţa de lansare a proiectului „Reabilitare platforme de staţionare aeronave incintă aeroport, comuna Mihail Kogălniceanu, judeţ Constanţa", proiect în valoare totală de 40 de milioane de euro, din care 18 milioane reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată de Comisia Europeană, restul de bani fiind asiguraţi de la bugetul de stat.

aeroport2.jpgContractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Transport" şi de Societatea Naţională „Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu - Constanţa SA" pe data de 5 mai 2012. Lucrările propriu zise vor începe însă în 2013, după ce în prealabil va fi organizată licitaţia deschisă pentru desemnarea constructorului.

aeroport3.jpgDe remarcat este că Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu (AIMK) nu a suferit îmbunătăţiri majore din anul 2007, atunci când au fost finalizate reparaţiile capitale începute în 2005, în valoare de 4 milioane de euro. Obiectivul proiectului lansat vineri este acela de a reabilita platformele de staţionare şi instalaţiile aferente acestora. Potrivit declaraţiei managerului de proiect, Tiberiu Dragomir, acesta este unul dintre cele mai mari proiecte de care AIMK beneficiază în ultimii 35 de ani. Implementarea sa va dura doi ani şi reprezintă o provocare, având în vedere faptul că se va face fără ca traficul să fie oprit.

De asemenea, de menţionat este că, aşa cum a declarat directorul Constantin Teodorescu, pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu operează în prezent şase companii, dar au loc discuţii în scopul încheierii de noi contracte, pentru noi destinaţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • unu 30 Jun, 2012 08:20 Care sunt alea sase companii? Air Berlin,Carpatair, Condor,........