Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucian Băluţ - „Mi-ar plăcea să fiu senator"

ro

02 Mar, 2012 00:00 2024 Marime text

Balut-LucianBalut.jpgFost deputat şi, de asemenea, fost candidat la alegerile parlamentare din 2008 pentru Colegiul 2 la Camera Deputaţilor, social-democratul Lucian Băluţ nu mai este în prim-planul politicii constănţene.

Asta pentru că, după eşecul de la alegerile generale din 2008, Lucian Băluţ a făcut un pas înapoi, în stilul discret care îl caracterizează. De menţionat este însă că aşa numitul eşec a fost unul... inedit, în sensul în care Lucian Băluţ a obţinut, la acele alegeri, un procent de 49,64%, fiind, conform declaraţiilor sale, „primul din ţară, după comunicatul Comisiei Electorale, care a rămas sub listă cu un astfel de scor". Deputat al Colegiului 2 este liberalul Mihai Lupu, care a obţinut însă un rezultat mai mic decât Băluţ.

„Nu cred că voi refuza"

În ceea ce priveşte planurile politice din viitorul apropiat, Lucian Băluţ se declară încă destul de rezervat. Asta pentru că, din punctul său de vedere, este prematur să se gândească la o candidatură pentru Parlament. „Prioritare sunt", susţine el, „alegerile locale, la care USL ar vrea să scoată, în Consiliul Local Constanţa, cel puţin atâţia consilieri câţi are acum: 19 de la PSD şi trei de la PNL". Băluţ a explicat însă că, potrivit principiului parităţii, împărţirea mandatelor de aleşi locali între PSD şi PNL va arăta altfel.

Pe de altă parte, fostul parlamentar constănţean nu este convins că alegerile generale vor avea loc în toamna acestui an. El se gândeşte, aşa cum a mărturisit, la o posibilă amânare a acestora până în primăvara lui 2013.

Întrebat dacă se gândeşte la o nouă candidatură pentru un mandat de parlamentar, Băluţ a declarat: „Este departe de tot scenariul acesta. Nu se ştie cum vor fi alegerile. Dar sigur că aş vrea un nou mandat. Dacă mi se va propune, nu cred că voi refuza". Cât despre ce ar prefera, Camera Deputaţilor sau Senat, social-democratul a precizat: „Acum, sigur, eu am experienţă ca deputat, dar nu spun că nu mi-ar plăcea să fiu senator".

Lucian Băluţ a fost deputat în perioada februarie - decembrie 2008, atunci când a preluat mandatul regretatului Corneliu Dida. Atunci când nu face politică, Băluţ predă la Universitatea Maritimă Constanţa. Este profesor universitar doctor inginer şi are o carieră de 32 de ani la catedră. Chiar dacă este preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD Constanţa, Lucian Băluţ este una dintre cele mai discrete figuri din partid.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii