Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locale 2012 la Mangalia Ce zice preşedintele ANI despre candidatura lui Tusac

ro

24 Apr, 2012 00:00 1982 Marime text

Tusacani-ClaudiuTusac_1.jpg„În cazul în care sentinţa va rămâne definitivă, acesta nu va mai putea candida pe aceeaşi funcţie pentru care s-a constatat incompatibilitatea. De asemenea, va opera interdicţia de trei ani privind numirea într-o funcţie publică"

„În primă instanţă, contestaţia domnului Tusac a fost respinsă, fiind în acest moment atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a declarat preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, în legătură cu situaţia actualului primar din Mangalia, Claudiu Tusac, declarat incompatibil de către inspectorii de integritate. Totuşi, preşedintele ANI a continuat spunând că „în cazul în care sentinţa va rămâne definitivă, acesta nu va mai putea candida pe aceeaşi funcţie pentru care s-a constatat incompatibilitatea. De asemenea, va opera interdicţia de trei ani privind numirea într-o funcţie publică".

Declaraţia preşedintelui ANI a reprezentat răspunsul la întrebările adresate acestuia pe site-ul Hotnews.ro în cadrul unei discuţii online cu cititorii Hotnews. Totuşi, este de menţionat că recursul declarat de primarul Tusac împotriva hotărârii prin care a pierdut procesul cu ANI la Constanţa a fost programat să se desfăşoare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe data de 30 mai 2013, cu mult după alegerile locale de anul acesta. Cu alte cuvinte, dat fiind că sentinţa instanţei constănţene încă nu este definitivă, Claudiu Tusac ar putea candida la localele din iunie. Potrivit ANI, Tusac ar fi fost în stare de incompatibilitate în perioada 2008 - 2009 din cauza faptului că, simultan cu funcţia de primar, ar fi deţinut şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local Mangalia în adunarea generală a acţionarilor unei regii autonome judeţene, dar şi a SC Administrarea Parcului Industrial Mangalia SRL. Tot conform ANI, Tusac nu ar fi menţionat aceste aspecte în declaraţia de interese depusă pe data de 16 iunie 2009.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii