Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderii consilierilor PNL, PD-L, PC si PRM Mangalia numirea unui director de scoala

ro

09 Dec, 2008 02:40 1549 Marime text

vasile_arsinte_ptr_materialul_protest.jpg

Ilegalitati primar Mihai Claudiu Tusac

Mai mulţi consilieri „de opoziţie" din Consiliul Local Mangalia, reprezentând patru partide politice, au semnat, ieri, un protest trimis ulterior pe adresele Inspectoratului Judeţean Constanţa, Liceului Teoretic „Callatis" Mangalia şi Primăriei Municipiului Mangalia. Semnatarii protestului sunt Viorel Oleniuc, reprezentantul grupului consilierilor locali ai PNL, Paul Foleanu - reprezentantul grupului PD-L, Vasile Olan - PC şi Ion Anghel, consilier PRM.

În acest protest se arată că, în urma susţinerii concursului de ocupare a funcţiei de director adjunct, în cadrul Liceului Teoretic „Callatis" s-a „săvârşit o ilegalitate de către primarul Mihai Claudiu Tusac": „Având în vedere rezultatele obţinute la susţinerea concursului de către cele două candidate la funcţia de director adjunct şi modalitatea de departajare prin vot în consiliul de administraţie - considerăm că rezultatul a fost viciat prin desemnarea nelegală a lui Daniel Slăvescu, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Mangalia, în Consiliul de Administraţie al liceului".

În continuare, semnatarii protestului afirmă că Daniel Slăvescu, cel ce l-a înlocuit subit pe Florin Maftei în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic „Callatis", nu ar putea avea această calitate, întrucât numirea sa nu fost aprobată printr-o decizie a Consiliului Local. Totodată, consilierii locali cer refacerea procedurilor de desemnare a directorului adjunct, rezultatul votului fiind unul viciat.

Procedură legală, dar mai puţin... morală

În cursa pentru funcţia de director adjunct s-au înscris două profesoare ale Liceului Teoretic „Callatis", ambele obţinând, la proiectul de management, aceeaşi notă. Deci, crucial era în votul obţinut în cadrul Consiliului de Administraţie, format din profesori, părinţi, un reprezentant al primăriei şi unul al Consiliului Local.

Diferenţa dintre cele două candidate a fost de un singur vot. Consilierii protestatari ne-au declarat că, pe lângă prezenţa lui Daniel Slăvescu în Consiliul de Administraţie al liceului, o altă problemă, de data aceasta „de moralitate", a constituit-o prezenţa uneia dintre cele două candidate în acest consiliu, iar aceasta s-a şi... autovotat!

Directorul instituţiei de învăţământ implicat în acest conflict, prof. Vasile Arsinte, ne-a evidenţiat că votul consilierului local PSD, Daniel Slăvescu, este unul legal: „Consilierul local care l-a înlocuit pe Florin Maftei în Consiliul de Administraţie, Daniel Slăvescu, ne-a prezentat, în momentul în care a venit, o împuternicire din partea primarului Mihai Claudiu Tusac. Unul dintre profesorii noştri a fost consilier local şi ne-a spus că acestă procedură este legală, pentru că nu puteam aştepta până la o şedinţă a Consiliului Local Mangalia numirea unui director adjunct", ne-a declarat directorul Liceului Teoretic „Callatis".

În privinţa prezenţei uneia dintre candidatele la postul de adjunct, Vasile Arsinte afirmă că este perfect legală: „Membrii Consiliului de Administraţie au drept de vot. Cum profesoara respectivă face parte din acesta, ea a şi votat. Este o procedură corectă, chiar dacă la prima vedere nu este şi morală", conchide directorul instituţiei de învăţământ din Mangalia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii