Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderii Alianţei 2020 USR-PLUS susţin alegerea primarilor din două tururi de scrutin

ro

18 Mar, 2019 00:00 2044 Marime text
Dan Barna şi Dacian Cioloş, copreşedinţii Alianţei 2020 USR-PLUS, au declarat ieri la Constanţa că susţin modificarea legii, astfel încât anul viitor, la locale,  alegerea primarilor să se facă în două tururi de scrutin. Cioloş şi Barna sunt de părere că toate partidele doresc acest lucru, cu excepţia PSD, motiv pentru care au cerut parlamentarilor să voteze o lege în acest sens.

„Suntem de acord cu revenirea la alegerea primarilor în două tururi, pentru că în prezent reprezentativitatea unor primari din ţară se bazează pe votul a 8 sau 12% din electorat, ceea ce era de-a dreptul ridicol. Am folosit şi folosim toate instrumentele legale la nivel parlamentar şi la nivel de iniţiativă cetăţenească pentru modificarea legii”, a spus preşedintele USR, Dan Barna.
 
Acuzat de preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, că în mandatul său de premier nu a dat o ordonanţă de urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi, Dacian Cioloş a subliniat că Parlamentul putea vota o lege în acest sens. „Am spus foarte clar că susţin alegerile pentru primari în două tururi, e cel mai democratic. Această decizie, care e una politică, trebuie asumată politic în Parlament, pentru că dacă nu e asumată politic în Parlament, oricând Parlamentul poate să schimbe această decizie. De ce nu pot vota o lege în Parlament? Îl invit pe domnul Tăriceanu să susţină alături de PNL, alături de USR, alături de PMP, alături de UDMR şi ce partide mai avem în Parlament că eu cred că numai PSD-ul nu e de acord cu două tururi aşa cum stau lucrurile acum”, a comentat Cioloş.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii