Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:06 19 03 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalul Bogdan Huţucă, amendament la Legea offshore. Se extinde reţeaua de gaze din judeţul Constanţa cu redevenţele din Marea Neagră

ro

26 Oct, 2018 00:00 611 Marime text
Preşedintele Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, deputatul Bogdan Huţucă, a reuşit să treacă un amendament la Legea offshore care spune că banii plătiţi de companiile ce exploatează gazele naturale din Marea Neagră vor fi viraţi într-un cont special care va finanţa extinderea reţelei de gaze naturale şi racordarea lor la sistemul naţional de transport de gaze.
 
„M-am luptat pentru acest amendament cu gândul la mai multe localităţi din judeţul Constanţa, precum Fântânele, Corbu, Cobadin, Independenţa şi altele, deoarece şi cetăţenii de aici trebuie să beneficieze de gazele naturale româneşti şi de condiţii de viaţă mai bune. Banii ce vor veni din redevenţe şi din impozitul pe venit trebuie să susţină extinderea reţelei de gaze către zone în care companiile private nu au niciun interes economic să investească. Resursele de hidrocarburi reprezintă o resursă limitată şi ar fi dramatic dacă vom arunca aceşti bani în consum în loc să dezvoltăm România, pentru a le face românilor viaţa mai uşoară”, explică parlamentarul liberal.
 
Liderul PNL Constanţa aminteşte că „locuitorii judeţului Constanţa plătesc taxe şi impozite la fel ca restul cetăţenilor din întreaga ţară, fără a se bucura însă de beneficiile pe care le au cei din Cluj, Iaşi sau Bucureşti, iar acest lucru nu este corect. La Constanţa avem de aproape două decenii o administraţie pesedistă care ne spune că se luptă pentru judeţ, însă, când ne uităm la cum arată Constanţa, vedem că nu a făcut nimic. Infrastructura rutieră este un dezastru, spitalele sunt vechi şi nerenovate, reţeaua de gaze nu se extinde. Totul e în paragină, zici că nici nu le pasă”.
 
„Sunt foarte bucuros că noi, cei din Partidul Naţional Liberal, am reuşit să convingem şi parlamentari ai puterii să ne voteze acest amendament. Am demonstrat că putem face lucruri importante pentru Constanţa chiar şi din opoziţie. Nu ne vom opri aici, pentru că acesta este judeţul în care locuim cu toţii şi pe care avem obligaţia de a-l dezvolta, astfel încât să redevenim o atracţie pentru întreaga ţară şi nu un loc din care să ne plece copiii”, încheie deputatul Bogdan Huţucă.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii