Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:49 01 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vergil Chițac și Mihai Lupu, candidații PNL pentru Primăria Constanța și Consiliul Județean

ro

07 Mar, 2020 13:53 3706 Marime text
Comitetul Director Județean al PNL Constanța a aprobat astăzi candidaturile pentru funcția de primar al municipiului Constanța și pentru cea de președinte al Consiliului Județean. Candidatura lui Vergil Chițac a primit 43 de voturi pentru, 19 împotriva, un vot a fost anulat iar trei liberali s-au abținut de la vot.

Următoarea etapă este validarea candidaturii luni, 9 martie, în Biroul Permanent Național (BPN).

În aceste momente, membri CDJ al PNL votează și candidatura lui Mihai Lupu, propus de liberali pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.


UPDATE 3:
Președintele PNL Constanța a mai afirmat că propunerea de candidatură a lui Vergil Chitac pentru primăria Constanța îi aparține. În ceea ce privește candidatura lui Mihai Lupu, Huțucă spune că s-a căutat o soluție reală pentru Consiliul județean, o soluție agreată de toți primarii, o persoană cu experiență politică și profesională care să facă față exigențelor funcției de președinte al Consiliului Județean Constanța pe care liberalii sunt convinși că o vor câștiga în vară.

UPDATE 2:
Președintele PNL Bogdan Huțucă spune că Vergil Chițac și-a depus adeziunea de membru al partidului și urmează ca înscrierea sa să fie aprobată în cadrul partidului.

Lista pentru CLM va fi formată din membri ai PNL, trei dintre aceștia sunt propunerile lui Vegil Chițac, mai spune Bogdan Huțucă.

În ceea ce privește mandatul de negociere cu USR-Plus, Huțucă afirmă că o eventuală schimbare a candidatului PNL se va face doar după o analiza de impact, care nu se va lua decât cu consultarea conducerii centrale a PNL.

UPDATE 1:
Candidatura lui Mihai Lupu a primit 51 de voturi pentru, un vot împotrivă și șase nu au votat. Și candidatura lui Lupu urmează să fie validată de BPN.

Totodată, CDJ al PNL i-a dat președintelui Bogdan Huțucă, mandat de negociere cu USR Plus pentru o alianță.

Tot astăzi a fost validată candidatura lui Gheorghe Alexa, pentru funcția de primar al comunei Cogealac.

Singurul primar liberal în funcție care nu va mai candida este primarul din Costinești, Traian Cristea. În locul acestuia a fost validată candidatura lui Gheorghe Mechenici.

Totodată, la Nicolae Bălcescu candidatul PNL va fi Viorel Bălan iar la Fântânele, Adrian Roșu.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii