Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liber la alianțe pe plan local pentru PSD. Organizaţiile decid singure. Cu cine colaborează social-democrații la Constanța?

ro

17 Jun, 2020 00:00 2171 Marime text
  • Marcel Ciolacu a declarat că organizaţiile judeţene ale partidului decid singure dacă vor să facă alianţe cu Pro România şi ALDE pentru alegerile locale
  • Alianţe punctuale, pe plan local, în funcţie de deciziile organizaţiilor judeţene
  • Este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru în PSD - organizaţiile decid singure
     
Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu a declarat că organizaţiile judeţene ale partidului decid singure dacă vor să facă alianţe cu Pro România şi ALDE pentru alegerile locale.

Întrebat, după Comitetul Executiv Naţional al PSD, câte alianţe vor fi făcute cu Pro România şi ALDE pentru alegerile locale, Ciolacu a spus: "De la o treime dintre organizaţiile judeţene au venit răspunsurile".

"Vom avea alianţe punctuale, pe plan local, în funcţie de deciziile organizaţiilor judeţene. Este pentru prima oară când se întâmplă acest lucru în partid - organizaţiile decid singure", a menţionat liderul interimar al PSD.

 

PSD Constanța în alianță cu ALDE și cu PNȚCD

Dacă în organizaţia de Bucureşti se discută despre o astfel de alianţă de stânga, la Constanța, PSD este deja în alianță cu ALDE.
Anul acesta pe 21 februarie, PSD și ALDE au perfectat public alianță politică la Mangalia pentru alegerile locale. Una dintre primele decizii ale alianței a fost susținerea lui Nicolae Moroianu, membru ALDE, drept candidat la Primăria Mangalia.  
Tot atunci, președintele PSD Constanța, Felix Stroe a precizat că social-democrații vor face alianțe pentru alegerile locale din acest an și vor susține candidați unici la primării în toate orașele și municipiile din județul Constanța.
Pe plan județean, PSD mai are o alianță și cu PNȚCD dar și o colaborare în Consiliul Local Municipal Constanța și în Consiliul Județean cu Partidul Mișcarea Populară.


Citește și:

LIVE TEXT Alianță politică la Mangalia pentru alegerile locale. Nicolae Moroianu, candidat la Primăria Mangalia (galerie foto+video)

Felix Stroe „Vom avea alianțe și candidați unici la primăriile orașelor și municipiilor!”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii