Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Nicolae Ciucă premier

ro

22 Nov, 2021 14:07 3386 Marime text
Nicolae Ciucă, ministru al Apărării Naționale, a fost desemnat luni de preşedintele Klaus Iohannis candidat la funcţia de prim-ministru.

„S-a încheiat sesiunea de consultări. Am constat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR și grupul minorităților.

Reprezentanții acestor majorități au dorit să vina împreună la consultări (...). Aceasta majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o.

În consecință, îl desemnez pe Nicolae Ciucă, (...) pentru a forma o echipă guvernamentală”, a declarat șeful statului.



El i-a urat lui Nicolae Ciucă, prezent la Palatul Cotroceni, mult succes.


Potrivit Constituţiei, candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.


Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.


Amintim că Nicolae Ciucă a mai fost desemnat candidat la funcţia de prim-ministru pe 21 octombrie.



El şi-a depus însă mandatul după ce Guvernul minoritar PNL-UDMR nu a reuşit să strângă o majoritate în Parlament pentru a fi votat.


UPDATE - Declarația integrală a președintelui Klaus Iohannis
 

S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o cu partidele parlamentare. Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR și Grupul minorităților.

Reprezentanții acestei majorități au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat acest lucru și, în acest format, am avut o discuție pe care o consider foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o.

În consecință, îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă, aici de față, pentru a forma o echipă guvernamentală și pentru a se prezenta în fața Parlamentului României pentru votul de încredere.

Domnule Prim-ministru desemnat, vă doresc mult succes și vă dau cuvântul!

Prim-ministrul desemnat al României, Nicolae Ciucă: Vă mulțumesc, domnule Președinte! Bună ziua!

În ultimele zile am lucrat împreună cu celelalte partide să putem să agregăm un program de guvernare și să se constituie o coaliție solidă în Parlamentul României, astfel încât să putem să realizăm un Guvern care să asigure stabilitatea țării. Practic, cetățenii români așteaptă de la noi stabilitate și soluții, pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de pandemia de COVID-19, criza energetică și, de asemenea, să avem un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR.

Este cât se poate de evident că este pentru prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanțial pentru tot ceea ce înseamnă derularea unui proiect de investiții solide și foarte bine aplicate în România, precum și un program de măsuri sociale, astfel încât să poate să fie acoperite toate problemele create de situația de criză în care ne găsim.

Vă mulțumesc foarte mult și sperăm ca începând de joi să putem să ne apucăm serios de treabă la nivelul echipei guvernamentale!

Sursă foto: ZIUA de Constanța

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii