Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, consultări cu prim-ministrul Viorica Dăncilă. Ce au discutat

ro

15 May, 2018 13:18 2326 Marime text

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut marți, 15 mai a.c., la Palatul Cotroceni, consultări cu prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, în urma invitației adresate șefului Guvernului pentru clarificarea unor aspecte care țin de politica externă a țării noastre, inclusiv tema relocării ambasadei României din statul Israel.

La întâlnire au mai participat viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, doamna Ana Birchall, și ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu.

În cadrul discuțiilor, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că este obligatoriu ca politica externă a României să se facă numai în interesul României și că este necesar ca tensiunile interne pe teme de politică externă să înceteze imediat, pentru ca țara noastră să rămână un actor credibil în relația cu Statele Unite ale Americii, la nivelul Uniunii Europene și al NATO, precum și în cadrul celorlalte parteneriate strategice în care țara noastră este angajată.

Președintele României a atras atenția că politica externă a țării noastre trebuie caracterizată de constanță și predictibilitate, având câteva linii roșii de la care decidenții politici nu s-au abătut niciodată, indiferent de culoarea lor politică. Schimbarea poziției echilibrate și echidistante pe care România a avut-o până acum nu ar face decât să producă îngrijorare și neliniște.

În acest sens, Președintele Klaus Iohannis a solicitat cooperare instituțională loială și corectă, în conformitate cu cadrul legal și constituțional în vigoare, subliniind că aceasta este conduita care trebuie să ghideze toate acțiunile Guvernului, în interesul național.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă și membrii Guvernului prezenți la consultările de astăzi au exprimat, la rândul lor, opinia că este nevoie de o abordare instituțională loială în ceea ce privește politica externă a României.

Președintele României a evidențiat, totodată, că deciziile majore de politică externă ale țării noastre, cu efecte strategice, inclusiv asupra siguranței naționale și a cetățenilor români trebuie luate întotdeauna cu responsabilitate și discernământ.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii