Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța, râvnit și de PNL, și de USR PLUS. Astăzi se decide cum se împart posturile de prefecți și subprefecți

ro

05 Jan, 2021 00:00 4832 Marime text
  • În ședința Coaliției de astăzi se vor trage la sorți posturile de prefecți și subprefecți între cele 3 partide ale PNL, USR-PLUS și UDMR
  • Potrivit președintelui USR Constanța, senatorul Remus Negoi, fiecare formațiune politică își alege, pe rând, județele pe care și le dorește
  • O nominalizare pentru prefect sau subprefect este deocamdată, prematură
  • La rândul lor și liberalii vor trage să păstreze postul de prefect la nivelul județului Constanța
  • Reprezentantul UDTR la nivelul Prefecturii Constanța, Ali Șenol va rămâne pe funcția de subprefect
  • Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației a anunțat că își propune să schimbe statutul prefecților și subprefecților, astfel încât aceștia să nu mai fie numiți politic și să aibă statut de demnitate publică, nu de înalți funcționari public
 
În ședința Coaliției de astăzi se vor trage la sorți posturile de prefecți și subprefecți între cele 3 partide ale PNL, USR-PLUS și UDMR.
Potrivit președintelui USR Constanța, senatorul Remus Negoi, “fiecare formațiune politică își alege, pe rând, județele pe care și le dorește. Întâi PNL, apoi USR-PLUS, apoi UDMR, conform algoritmului stabilit de comun acord”.

Negoi mai spune că USR Constanța și-ar dori să poată nominaliza un prefect, însă potrivit aceluiași algoritm este posibil să obțină doar un subprefect. “Exist[ posibilitatea (teoretică, sper...) să nu avem nici prefect, nici subprefect. La fel cum este foarte posibil să avem și prefect și subprefect”, a mai explicat Remus Negoi.
O nominalizare pentru prefect sau subprefect este deocamdată, prematură.
La rândul lor și liberalii vor trage să păstreze postul de prefect la nivelul județului Constanța, după cum afirmă și președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.

“Ne interesează să păstrăm postul de prefect, cred că Silviu Coșa este un profesionist și ne dorim să-și continue activitatea. Suntem dispuși să cedăm postul de subprefect colegilor din Coaliție”, a spus Huțucă.
Surse susțin că reprezentantul UDTR la nivelul Prefecturii Constanța, Ali Șenol va rămâne pe funcția de subprefect, însă rămâne de văzut ce decizie va lua Coaliția cu privire la județul Constanța.

Reprezentanții formațiunilor politice așteaptă să vadă și ce va întâmpla cu propunerea lui Cseke Attila, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației, care a anunțat că își propune să schimbe statutul prefecților și subprefecților, astfel încât aceștia să nu mai fie numiți politic și să aibă statut de demnitate publică, nu de înalți funcționari publici.

Attila a prezentat în ședința de guvern de la finalul anului trecut, în primă lectură, un proiect de ordonanță care vizează delimitarea clară a funcției politice de cea publică, precizând că acest aspect este prevăzut și în programul de guvernare al coaliției.
„Acele tertipuri, care au avut loc de-a lungul timpului, prin care oameni care au venit din sfera politică au ajuns prin concursuri în diverse funcții publice, vor trebui eliminate și va trebui să clarificăm acest lucru. Noi propunem Guvernului ca statutul prefectului și subprefectului să fie modificat. Față de situația actuală, în care ei sunt înalți funcționari publici, dar știm de fapt de unde vin, să devină statut de funcție de demnitate publică”, a spus Cseke Attila.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii