Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jale mare Butnaru, pus sa aleaga intre ARR si afaceri

ro

21 Aug, 2009 02:05 4234 Marime text

cap_3.jpgNoul contract colectiv de muncă interzice angajaţilor Autorităţii Rutiere Române să aibă legături cu firmele de transport sau cu şcolile de şoferi.

Noile reglementări au produs rumoare şi în cadrul ARR Constanţa, unde însuşi şeful instituţiei, Marian Butnaru, este în paralel un afacerist de succes în domeniul transporturilor.

Concret, personalul ARR nu mai are voie să fie asociat sau să ocupe funcţia de administrator al unor firme de transport şi nici să predea cursuri pentru atestate de transport. Mai mult, nici rudele lor apropiate - soţii, copii, fraţi şi părinţi - nu vor mai avea voie să îndeplinească astfel de funcţii. Noul contract colectiv interzice inspectorilor ARR să predea în centrele de formare profesională, avizate tot de ARR şi în care se efectuează cursurile obligatorii pentru cei care vor să obţină atestate de transport. Contractul colectiv de muncă a fost modificat pe 14 august, însă se pare că va intra în vigoare din octombrie.

Contractul colectiv de muncă a fost modificat pentru a se evita conflictul de interese. Astfel, în ARR nu va mai fi angajată nicio persoană care este administrator sau asociat al unui operator de transport, şcoală de şoferi sau centru de pregătire profesională. Nici inspectorii care predau în institutele de formare a şoferilor nu vor mai putea avea, în paralel, aceste activităţi, ca de altfel, nici rudele lor. În contract nu se specifică termenul de la care se vor aplica noile reguli, însă autorităţile susţin că inspectorii trebuie să-şi lichideze afacerile până pe 1 octombrie.

ARR numără, în prezent, aproximativ 600 de angajaţi. Potrivit statisticilor, peste 10% dintre aceştia au venituri suplimentare din activităţi adiacente domeniului transporturilor.

Patronul Butnaru crede că noul contract este neconstituţional

Revenind la ARR Constanţa, trebuie precizat că Marian Butnaru nu a primit prea bine vestea noilor reguli. El s-a declarat dezamăgit de faptul că în România legile se schimbă de la o zi la alta. „Nu sunt de acord cu noul contract colectiv de muncă. Noi nu suntem funcţionari publici, deci nu suntem incompatibili. Contractul colectiv este neconstituţional, pentru că se încalcă dreptul la muncă. Acest act va fi atacat în contencios", ne-a declarat Marian Butnaru. Trebuie precizat că şeful ARR se află în spatele unor firme de transport precum Marcon Star SRL sau Herli Sof SRL. Mai exact, Marian Butnaru este asociat în SC Hermes SRL, alături de soţia Elena Odeta Butnaru. SC Hermes SRL este asociată alături de Dragoş Marian Butnaru, fiul şefului ARR, în SC Ind Elcomo SRL, aceasta din urmă fiind asociată în Herli Sof SRL, alături de Marian Adrian Motoc Cănciulescu. În SC Marcon Star, firma lui Marian Butnaru şi a soţiei este asociată alături de Laurenţiu Turiceanu. De precizat că firma de transport călători Marcon Star a câştigat la licitaţie rutele Constanţa - Murfatlar şi Constanţa - Ostrov.

{mos_ri:Butnaru,ARR}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Stiu tot ,dar spun cate putin 22 Aug, 2009 17:49 Butnaru: hotu, hotu,hotu si nu ajunge doar atat. Un militar ratat,( pus pe functie de un sindicalist ratat Motoc Marian) care detine majoritatea spatiilor comerciale din Medgidia, autogara sud {de la gara)din Constanta, un Aqua Parc in Medgidia,firme de transport:S.C. MARCONSTAR S.R.L, S.C.EUROVIAL S.R.L.avand licente de traseu pe relatia Constanta-Basarabi, cele mai banoase trasee,care au fost castigate ,, cu japca" in detrimentul firmei S.C. TRANS TUR S.R.L. a d-lui Turiceanu Constantin care avea prioritatea legala. Mai sunt si alte firme pe care le detine , dar pe alte trasee pe care le vor descoperi cei care sunt interesati. Dam doar un element de de pornire: traseul Constanta -Ostrov.Daca d-nii din Ministerul Transporurilor n-au pus botu la cascavalu lui Butnaru se va face dreptate sa-l indeparteze pe Butnaru si gasca lui de la conducerea ARR Constanta, daca nu inseamna ca le convine sa conduca P.N.L. la A.R.R. Conatanta. Se pare ca un ,,pesedist" convins de la Constanta d-l NICUSOR CONSTANTINESCU a pus botul la cascavalul lui Butnaru ca n-are niciun fel de reactie fata de schimbarea acestuia de la schimbarea din functie. Daca e nevoie vom spune si prin cine ,, s-a pus botu la cascaval"Uram succes conducerii Ministerului Transporturilor care au declarat ca se vor implica in situatia,,alambicata" de la Constanta si vor aduce situatia la o stare de normalitate si legelitate. Oare vor putea?
  • cleopatra 21 Aug, 2009 14:35 Pun si eu o intrebare : cum este posibil ca unul care are atatea firme,atatea afceri sa ocupe posturi la stat,cand multi romani nu au un loc de munca?Butnaru asta este putred de bani si mai ia si bani de la stat,adica de la noi,romanii.Afara cu el,sa duca sa-si continue afacerile cu familia lui,sa ne lase in pace,sa nu mai traiasca pe spatele nostru.Oare nu-i este rusine cand ia banii aia?Afara,afara.Bravo guvernule,incepi sa diostrugi capusele.
  • Antonio 21 Aug, 2009 11:40 Butnaru, e un tip care trebuie sa faca puscarie la cata mita si spaga primeste. Toata Medgidia stie ca 70 % din spatiile de inchiriat din Medgidia sunt ale lui, stiut fiind faptul ca a fost asociat cu SIF3 si au impartit fostele spatii de inchiriat.
  • Yogo 21 Aug, 2009 09:28 De ani si ani este implicat in FIRME de transport !! E si normal cine nu are nevoie de el ! autorizatii, atestate !!! CUM de s-au sesizat organele nustiu ! probabil se mananca intre ei ! de criza ! dar romanul gaseste imediat o rezolvare stati linistiti ! trece firma pe mama , tata , fiu , fica , unchi , nepot , frate si asa mai departe !!! Romania tara tuturor hoilor si magariilor !! Tot inainte ! Tara de cacat ! justitie de cacat , In romania prospera hotii si talharii ! Oamenii corecti mor de foame !