Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPS Teodosie, cu ochii pe tabara din Tuzla

ro

03 Mar, 2009 02:25 2352 Marime text
IPS_Teodosie.jpgTabăra pentru copii de la Tuzla ar putea fi reactivată, însă nu în sectorul turistic.

Locul în care au fost adăpostiţi sinistraţii rămaşi fără case la inundaţiile din 2005 ar putea fi transformat într-un aşezământ social, sub patronajul Arhiepiscopiei Tomisului. Informaţia ne-a fost confirmată de către purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, preotul Eugen Tănăsescu, care ne-a declarat că nu ştie exact când se va concretiza proiectul. Preotul Tănăsescu a afirmat că au existat unele discuţii în acest sens, cu fosta conducere a administraţiei locale din Tuzla, care ar putea fi reluate şi cu actualul primar al comunei, social-democratul Constantin Micu. Este posibil ca dialogul între Arhiepiscopia Tomisului şi Primăria Tuzla să fie unul fructuos, având în vedere faptul că Înalt Preasfinţia Sa, Teodosie, este un susţinător al primarilor cu iniţiativă, cu atât mai mult cu cât aceştia fac parte din PSD.

IPS_Teodosie__46.jpgAdăpost social sau cămin pentru bătrâni

Preotul Eugen Tănăsescu a mai spus că este posibil ca în fosta tabără de copii din Tuzla să fie înfiinţat un cămin pentru bătrâni sau un aşezământ social, unde să-şi găsească adăpostul persoanele aflate la nevoie. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei a recunoscut, însă, că pentru realizarea acestui obiectiv este nevoie de ceva mai mult decât efort şi înflăcărare spirituală, întrucât majoritatea proiectelor de acest gen implică şi o componentă financiară. Dacă proiectul va fi pus în aplicare de către Arhiepiscopie, se va face probabil risipă de agheasmă şi tămâie, având în vedere că, în anii trecuţi, pe când tabăra era populată de sinistraţi, s-au aciuat printre oamenii sărmani şi câteva prostituate. Rămâne de văzut cum şi, mai ales, cu sprijinul cui se va concretiza acest nou proiect al Arhiepiscopiei Tomisului.    

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Carcotasul 04 Mar, 2009 03:58 Si pe Tansescu si Ivan,ciracii lui Spago, ca si pe M.R.Rotaru ii asteapta mazilirea.Oricum Trinitas-ul ii v-a inghiti cat de curand cu Radio Dobrogea cu tot.Prea il canta si-l slavesc pe Spago.