Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Institutul Levantului, finanţat din bani publici La propunerea deputatului Robert Turcescu, Emil Constantinescu a fost audiat de Comisia de Învăţământ

ro

13 Dec, 2018 00:00 2338 Marime text
La propunerea deputatului PMP de Constanţa, Robert Turcescu, în Comisia de Învăţământ a Camerei Deputaţilor a fost invitat fostul şef al statului, Emil Constantinescu, să vorbească despre Institutul Levantului. „Adică forma aia fără fond pe care o stipendiem din bani publici cu vreun milion de euro pe an. La finalul dialogului, am avut un acut sentiment de jenă văzând un fost preşedinte de ţară care refuză să admită că s-a pus moţ în fruntea unui Institut de care peste câţiva ani n-o să mai ştie nimeni şi care va muri el însuşi (Institutul, desigur!) de plictis tot organizând dezbateri şi simpozioane cu trei invitaţi. Între timp, se vor fi tocat milioane de euro pe astfel de „manifestări care nu vizează publicul larg, ci zonele de excelenţă academică”, susţine deputatul PMP.

Turcescu consideră că „Emil Constantinescu ar fi putut studia Levantul din fruntea unui ONG. Sau în colaborare cu Institutul Cultural Român. Ori cu Academia Romană. Dar a vrut un Institut în care să fie jupân cu buget din fonduri publice. Pe undeva e de înţeles: Levantul e un spaţiu indefinit, iar Emil Constantinescu pare să fie omul potrivit la locul potrivit când vine vorba de studierea lui”, a conchis Turcescu.
Vă reamintim, Comisia de învăţământ a Senatului a avizat pozitiv, în martie 2017, proiectul de lege privind înfiinţarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizaţia Levantului, iniţiat de Călin Popescu-Tăriceanu la propunerea fostului preşedinte Emil Constantinescu.
Cu toate că președintele Klaus Iohannis a refuzat promulgarea legii şi a trimis-o în Parlament pentru a fi reexaminată, în final nu s-a mai putut opune, aşa că Institutul Levantului se află în subordinea Senatului și este finanţat de la bugetul de stat.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii