Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iniţiativele legislative depuse de deputatul Bogdan Huţucă pentru această sesiune parlamentară

ro

20 Sep, 2018 00:00 1503 Marime text
Noua sesiune parlamentară va aduce în dezbatere şi spre aprobare în Camera Deputaţilor mai multe proiecte iniţiate de preşedintele Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, deputatul Bogdan Huţucă.
O propunere legislativă foarte importantă se referă la modificarea art. 32 din Legea nr. 273 din 29 iunie 2006 privind finanţele publice locale, în sensul ca 100% din impozitul pe venit încasat la bugetul de stat să rămână la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale. Aceste modificări vin ca o măsură compensatorie pentru golul lăsat de Guvern în vistieriile consiliilor locale.
 
De asemenea, vor ajunge la vot în Camera Deputaţilor următoarele proiecte:
 
Propunere legislativă pentru stimularea conformării fiscale voluntare - prevede acordarea în beneficiul contribuabililor persoane juridice a unor stimulente la plata impozitului pe profit, anterior exigibilităţii obligaţiei de plată a impozitului datorat, în scopul asigurării plăţii voluntare a acestuia. Stimulentul urmează a se acorda progresiv, în funcţie de numărul de ani în care persoana juridică impozitată s-a conformat voluntar. Facilitatea se aplică şi persoanelor juridice care intră în sistemul de impunere pe veniturile microîntreprinderilor.
 
Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal - prevede compensarea plăţii salariilor şi a veniturilor asimilate acestora pentru zilele de sărbători legale, declarate prin lege ca zile libere (costurile se deduc din obligaţiile fiscale datorate).
 
Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal - prevede scutirea de la plata impozitului pe venit a contribuţiilor sociale datorate de angajator, a contribuţiilor sociale de sănătate, a contribuţiilor de asigurări de şomaj, accidente de muncă şi boli profesionale, aferente veniturilor salariale realizate în contul primelor 32 de ore suplimentare de muncă/lună, cu excepţia veniturilor salariale sau asimilate acestora pentru personalul plătit integral sau parţial din fonduri publice.
 
Propunere legislativă pentru modificarea Legii societăţilor 31/1990 - prevede modificarea şi completarea Legii societăţilor comerciale nr. 31/1990, în vederea facilitării procedurilor, a condiţiilor de înregistrare a sediului social şi a eliminării restricţiei pentru persoanele fizice şi juridice de a nu fi asociat unic decât într-o singură societate cu răspundere limitată, fapt care ar avea drept efect creşterea numărului societăţilor şi a iniţiativelor antreprenoriale.
 
Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea art. 134 din Legea 31/1990 privind societăţile comerciale - prevede acordarea posibilităţii acţionarilor de a se retrage dintr-o societate pe acţiuni, pentru motive temeinice, în temeiul unei hotărâri a tribunalului.
 
Propunere legislativă pentru modificarea Ordonanţei nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România - prevede relaxarea condiţiilor de angajare a cetăţenilor străini.
 
Propunere legislativă pentru modificarea alin. (1) al art. 22 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal - prevede extinderea sferei de aplicare a scutirii impozitării profitului reinvestit pentru mijloace de transport maritime, feroviare, aeriene şi rutiere noi.
 
Propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal - prevede transparentizarea criteriilor cu privire la acordarea şi retragerea calităţii de persoană plătitoare de TVA, precum şi a criteriilor de evaluare a riscului fiscal.
 
Propunere legislativă pentru modificarea lit.h), alin. (1), art. 456 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal - prevede scutirea de impozit pe clădiri pentru cabinetele de medicină de familie.
 
Acestea sunt o parte din proiectele pe care le-a iniţiat în calitate de deputat de Constanţa şi care aşteaptă să intre la vot în Camera Deputaţilor în actuala sesiune parlamentară. Acestora li se mai adaugă şi iniţiativa, lansată împreună cu deputatul Robert Boroianu, care se referă la desfiinţarea taxei de pod de la Feteşti şi Giurgeni.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii